Fudbal

Serija A na Areni: Duel braće Milinković-Savić u Torinu

Komentari

Autor: Euronews

20/08/2022

-

12:40 >> 11:42

Serija A na Areni: Duel braće Milinković-Savić u Torinu
Serija A na Areni: Duel braće Milinković-Savić u Torinu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon dobrog starta i jednih i drugih, došlo je vreme da međusobno odmere snage. Oba tima su u prvom kolu zabeležili trijumfe i to istim rezultatom - 2:1.

Torino je bio bolji na gostovanju ''novopečnoj'' Monci i to pogocima Alekseja Mirančuka i Antonija Sanabrije. Ovoletošnje pojačanje, Nemanja Radonjić, odigrao je veoma dobro i već je prirastao srcima navijača Torina. Devedeset minuta na terenu proveo je i golman Vanja Milinković-Savić, koji je takođe imao solidno izdanje, upisavši tri odbrane.

Sa druge strane, Saša Lukić, nije nastupio na ovom meču, a nije čak ni otputovao u Moncu, zbog sukoba mišljenja sa predsednikom kluba. Ipak, srpski vezista je odlučio da ''spusti loptu'' i izvini se za svoje ponašanje, tako da je trener Ivan Jurić posle dužeg razgovora dozvolio Lukiću da trenira sa ekipom i bude u konkurenciji za drugo kolo.

 

 

U Laciju deluje dosta mirnije, pa je samim tim i favorit na ovom meču. U prvom kolu u Rimu je posle preokreta pobeđena Bolonja. Izabranici Siniše Mihajlovića su poveli pogotkom Marka Arnautovića sa bele tačke, da bi kasnije uz autogol De Silvestrija, Ćiro Imobile iskoristio asistenciju Sergeja Milinković-Savića i doneo sva tri boda domaćinu.

Sergej je veoma bitan faktor u timu Mauricija Sarija i uz pomenutog Imobilea je definitivno glavni adut. Već duže vreme se pominje da bi mogao da napusti klub i pridruži se nekom većem, ali izgleda da je sasvim zadovoljan u Rimu i da ne namerava da ga napusti.

Da podsetimo, golman Lacija, Luis Maksimilijano je na meču protiv Bolonje zaradio direktan crveni karton, tako da Maurisio Sari neće moći da računa na njega.

 

 

Kada govorimo o međusobnom skoru ovih timova, na prethodnih 20 utakmica, Lacio je slavio devet puta, Torino četiri, dok je sedam mečeva završeno remijem. Interesantna je činjenica da su prethodna tri duela ovih timova završena nerešenim rezultatom.

Potencijalni sastavi:

Torino: V. Milinković-Savić, Điđi, Buonđorno, Rodrigez, Singo, Riči, Lukić, Aina, Vlašić, Radonjić, Sanabrija

Lacio: Provedel, Lacari, Patrik, Romanjoli, Marušić, Kataldi, S. Milinković-Savić, Alberto, Zakanji, Anderson, Imobile

Serija A, 2. kolo:

 

 

subota

18.30 Torino - Lacio (TV Arena 2 premium)

18.30 Udineze - Salernitana (TV Arena sport 1)

20.45 Inter - Specija (TV Arena 2 premium)

20.45 Sasuolo - Leće (TV Arena sport 1)

nedelja

18.30 Empoli - Fiorentina (TV Arena 2 premium)

18.30 Napoli - Monca (TV Arena 3 premium)

20.45 Atalanta - Milan (TV Arena 2 premium)

20.45 Bolonja - Verona (TV Arena sport 2)

ponedeljak

18.30 Roma - Kremoneze (TV Arena premium)

20.45 Sampdorija - Juventus (TV Arena 1 premium)

Komentari (0)

Sport