Fudbal

Premijer liga: Lids pobedio Čelsi nakon 20 godina

Komentari

Autor: Euronews

21/08/2022

-

16:58

Premijer liga: Lids pobedio Čelsi nakon 20 godina
Lids - Čelsi 3:0 - Copyright Tanjug/(Nigel French/PA via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Nakon 20 godina pauze Lids je slavio pobedu protiv Čelsija u Premijer ligi. Domaćin je prekinuo lošu tradiciju ubedljivim trijumfom od 3:0. 

"Plavci" su minulog vikenda protiv Totenhema dva boda ispustili u poslednjim sekundama meča i odigrali 2:2,  na Eland Roudu su ostali bez čitavog plena nako lošeg finiša prvog poluvremena.

Potop gostiju najavio je neshvatljivom greškom golman Mendi u 33. minutu. Prihvatio je loptu vraćenu u peterac od saigrača i potom pokušao da dribla Brendena Aronsona na par koraka ispred gola. Prvotimac Lidsa oduzeo mu je loptu i poslao je u mrežu - 1:0.

Pet minuta kasnije prava euforija na Eland Roudu i novi šok za goste. Slobodan udarac sa leve strane izveo je Džek harison, na nabačenu loptu u kazneni prostor Čelsija reagovao je Rodrigo, sjajno je skočio, šutirao glavom i pogodio dalji ugao gola za 2:0.

U 69. minutu Rodrigo je uzvratio Džeku Harisonu asistenciju. Sa leve strane centrirao je Danijel Džejms, loptu je u petercu Rodrigo prosledio do Harisona koji je zahvatio vrhom kopačke i doneo nedostižnih 3:0.

Vest Hem je nastavio sa slabim rezultatima ove sezone. Kod kuće je poražen od Brajtona sa 2:0, bio je to treći poraz za redom tima iz Londona u premijer ligi. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport