Fudbal

Crno-beli ispustili pobedu na Malti, ali se plasirali u grupnu fazu Lige konferencija: Hamrun - Partizan #:3

Komentari

Autor: Euronews

25/08/2022

-

19:29 >> 22:44

Crno-beli ispustili pobedu na Malti, ali se plasirali u grupnu fazu Lige konferencija: Hamrun - Partizan #:3
Crno-beli ispustili pobedu na Malti, ali se plasirali u grupnu fazu Lige konferencija: Hamrun - Partizan #:3 - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Drugu godinu u nizu fudbaleri Partizana će igrati u grupnoj fazi Lige konferencija, nakon što su na Malti remizirali sa ekipom Hamruna – 3:3 (1:1).

Crno-beli su imali 4:1 iz prvog meča u Beogradu, pa je duel na mediteranskom ostrvu praktično bio samo formalnost. Mada, nakon što je domaći tim poveo u ranoj fazi prvog poluvremena nije baš bilo svejedno navijačima tima iz Humske.

Ipak, Rikardo Gomeš je posle samo nekoliko minuta uspeo da uzvrati na identičan način i Maltežani više nisu imali snage da pariraju ekipi trenera Gordan Petrića. Uspevali su koliko-toliko u tome do kraja prvih 45 minuta, ali u nastavku nisu bili ravnopravan rival.

Igrači obe ekipe su potrošili mnogo snage na izuzetno lošem terenu, ali je na kraju presudilo iskustvo, ali i kvalitet crno-belih.

Najpre su umrtvili igru, a onda dodali gas i sa dva brza gola preko Uroševića i Rikarda došli do prednosti od 3:1, da bi sudija Jakob Kelet dosudio dva jedanaesterca za domaći tim i Hamrun je stigao do izjednačenja.

Crno-beli su plasmanom u grupnu fazu Lige konferencija inkasirali oko pet miliona evra, a sutra u 14.30 časova počinje žreb posle kojeg će znati ko će im biti rivali ove jeseni na evropskim utakmicama.

II POLUVREME

95. MINUT: Kraj utakmice. 

90. MINUT 3:3: Novi penal, verovatno prestrogo dosuđen za domaći tim i Partizan ostaje bez zaslužene pobede.

 

 

81. MINUT: Ubrzo nakon gola Partizana, gosti su uspeli da smanje rezultat nakon jedanaesterca, ali taj pogodak ništa ne menja u konačnom skoru.

78: MINUT - 1:3: Pitanje pobednika na ovom meču je defintino rešeno. Rikardo Gomeš je odlično reagova na ubačenu loptu Andradea i glavom smestio loptu u mrežu. Sada može da se kaže da su crno-beli u grupnoj fazi Lige konferencija.

72. MINUT - 1:2: Partizan je uspeo da preokrene na Malti i sada je gotovo izvesno da će se crno-beli plasirati u grupnu fazu Lige konferencije. Strelac za vodeći gol je kapiten Slobodan Urošević koji se najpre sjajno otarasio čuvara, a onda desnon nogom plasirao loptu u gol.

68. MINUT: Crno-beli potpuno kontrolišu igru, pritiskaju igrače Hamruna koji sve više ostaju bez snage. Tim iz Humske je sve bliži plasmanu u grupnu fazu Lige konferencije.

62. MINUT: Kakva šansa za Partizan. Kvinsi Menig je iskoristio grešku golmana domaćih, aistirao je do Rikarda, a najbolji strelac crno-belih je šutirao direktno u jednog igrača Hamruna.

59. MINUT: Povukao je Kvinsi Mening kontru, imao je mnogo opcija, bila je to izgledna šansa za Partizan, ali je Holanđanin izgubio loptu i sve je propalo. 

53. MINUT: Bez većih uzbuđenja u drugom poluvremenu, što ide na ruku Partizanu. 

46. MINUT: Počelo je drugo pouvreme. 

I POLUVREME

45. MINUT: Kraj poluvremena. 

42. MINUT: Dijabate je povukao kontru, ali je zbog lošeg stanja terena izgubio kontrolu nad njom, ona je nekako došla do Meniga, on je nastavio akciju, pa je onda i njemu lopta pobegla. Nije lako igrati u ovim uslovima.

37. MINUT: Odličan šut Giljamea i mnogo sreće za Partizan u ovoj situaciji.

33. MINUT: 1:1 Rikardo Gomeš je poravnao rezultat i crno-beli su ponovo na tri gola viška u ukupnom skoru. Odlično je najbolji napadač Partizana odreagovao nakon centaršuta Živkovića i odbijene lopte golmana domaćih.

32 MINUT: Bude se igrači Partizana, preuzeli su inicijativu i kontrolu nad utakmicom. 

27. MINUT: 1:0 Prša dovodi Maltežane u vođstvo. Partizan mor ada zaigra mnogo bolje.

 

 

26. MINUT: Novi opasan napad domaćina, ali je Popović dobro postavljen.

23. MINUT: Pauza za osveženje. Nije mnogo viđeno od fudbala do sada.

16. MINUT: Prvi pokušaj igrača Partizana. Menig je prošao po levoj strani, ubacio je u srce šesnaesterca, a Rikardo je glavom šutirao pored gola.

10. MINUT: Prša je oduzeo loptu crno-belima, šutirao je sa ivice kaznenog prostora i lopta je proletela tik pored gola.

8. MINUT: Stanje terena je zaista loše i nije lako igračima da razviju bilo kakvu akciju, pa se uglavnom preskače igra.

2. MINUT: Ljubomir Fejsa je izgubi loptu, gosti su imali dobru priliku, ali je odlično intervenisao Aleksandar Popović.

1. MINUT: Utakmica je počel

Fudbaleri Partizana večeras (20h) igraju revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu konferencije protiv Hamruna na Malti, a iz Beograda nose tri gola viška (4:1), pa se očekuje da se ime srpskog vicešampiona sutra od 14.30 časova nađe na žrebanju za grupnu fazu ovog takmičenja.

Trener tim iz Humske, Gordan Petrić, u najavi meča je rekao da očekuje od svojih igrača da će biti maksimalno koncentrisani, ali i kako želi da ih oslobodi bilo kakvog pritiska i da veruje da će još jednom pokazati da su kvalitetniji tim.

Šef stručnog štaba Partizana se i ovoga puta odlučio da u startnom timu ne bude Bibras Natho, baš kao što je to bio slučaj i u Beogradu, pa će na teren istrčati sledeći igrači:

Popović, Marković, Vujačić, Saničanin, Živković, Fejsa, Andrade, Urošević, Dijabate, Menig i Rikardo.

Očekuje se da igrači Partizana večeras imaju veliku podršku, vremenski uslovi na Malti idu na ruku igračima oba tima, budući da se očekuje temparetaur oko 22-23 stepena, ali je problematično stanje terena.

Komentari (0)

Sport