Fudbal

Mundijal je sada daleko, Srbija poražena od Portugala

Komentari

Autor: Euronews

02/09/2022

-

22:05

Mundijal je sada daleko, Srbija poražena od Portugala
Mundijal je sada daleko, Srbija poražena od Portugala - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se održava sledeće godine u Australiji i na Novom Zelandu, ženska fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Staroj Pazovi od Portugala rezultatom 2:1, čime nije uspela da obezbedi baraž za plasman na najveću fudbalsku smotru.

Sjajno je počelo za Srbiju, već u 6. minutu je povela. Anđeka Frajtović je izvela slobodan udarac, uputila prilično bezopasan centrašut u kazneni prostor, golman Ines Pereira loše je intervenisala, lopta joj je prošla kroz ruke i završila u mreži -1:0.  

Golman Milica Kostić je na početku imala mnogo posla, zaustavila je nekoliko opasnih pokušaja rivalki.

Dobru akciju u 24. minutu  izvele su Jovana Damnjanović i Dejana Stefanović, na kraju Alegra Poljak je utrčala sa desnog boka i za malo bila neprecizna.

Uz dosta sreće Portugal je izjednačio, Marćao je uputila udarac sa 18 metara, više je to ličilo na centrašut, ali je lopta pogodila donji levi uga za 1:1.

Sve nade Srpkinja potonule su u samom finišu poluvremena. Silva je sa desne strane centrirala, a Nazret efektno udarcem glavom iz peterca donela pobedu gošćama.

Srbija: Kostić, Petrović (Matejić), Slović, Damjanović, Frajtović (Stupar), Stefanović, Pavlović (Blagojević), Filipović, Poljak, Damnjanović (Vlajnić), Mijatović (Ivanović).

Portugal: Pereira, Borhes (Alveš), Gomeš, Kosta, Marćao, Norton, Fatima Pinto, Tatjana Pinto, Silva, Nazaret (Pires), Mendeš (Kapeta). 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentari (0)

Sport