Fudbal

VAR kontroverze u Premijer ligi: Besni u Vest Hemu, Njukaslu, Lidsu

Komentari

Autor: Euronews

04/09/2022

-

10:46

VAR kontroverze u Premijer ligi: Besni u Vest Hemu, Njukaslu, Lidsu
VAR kontroverze u Premijer ligi: Besni u Vest Hemu, Njukaslu, Lidsu - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Bruji cela Engleska zbog nekoliko procena VAR-a i arbitara u subotnjim mečevima petog kola Premijer lige.

Menadžer Vest Hema Dejvid Mojes bio je besan kao ris zbog poništenog gola Kornea u 90. minutu za 2:2 protiv Čelsija, jer po njemu nije bilo faula Bouvena nad Mendijem zbog koga je gol poništen a tri boda ostala "plavcima" (2:1).

"Odluka je skandalozna", u tri reči je sve objasnio Mojes.

Čelsijevci hvale iodluku sudije, ali Kris Saton, bivši golgeter i komentator ne misli tako.

"Slažem se sa Mojesom, gol nije trebalo da bude poništen jer nije bilo faula nad Mendijem. Kad navijači vide ovakve odluke onda su s pravom besni. Apsolutni šok", istakao je Saton.

 

 

Menadžer Njukasla Edi Haui bio je ljut zbog poništenog gola (autogol Mičela) protiv Kristal Palasa, mada je odluka sudije po mnogima bila na mestu jer je došlo do sudara igrača domaćina sa gostujučim golmanom.

"Nije trebalo poništiti gol zbog faula nad golmanom jer ga po meni nije bilo. Ako nije autogol onda je trebalo da bude penal za nas, pa sam bio vrlo iznenađen raspletom događaja", istakao je menadžer Njukasla Edi Hauli

Menađžer Lidsa Džesi Marš je bio isključen na meču protiv Brentforda ljut zbog dva dosuđena penala protiv njegovog tima.

"Moram da smislim kako da razgovaram sa Ligom i sudijama da bih razumeo kakve odluke donose. Razgovarao sam sa četvrtim sudijom pokušavajući da budem poštovan koliko god sam mogao, čak i kada je dosuđen penal koji nije bio. Oni ne uzvraćaju poštovanje. Kako funkcioniše ponekad VAR je nedostatak poštovanja prema akterima", istakao je Marš.

 

 

Slavni golgeter Alan Širer koji je stručni komentator Premijer lige nije krio razočarenje odlukama arbitara.

"Igrači i menadžeri su bili iznevereni, bio je ovo užasan dan za njih".

Sudija Majkl Oliver je dosudio penal za Notingem Forest čak pet minuta posle očiglednog igranja rukom a pregledavanja VAR-a.

"Bravo za Olivera, konačno je sudija imao hrabrosti da kaže "ovo je moja odluka". Nemojte se iznenaditi šta ćete videti narednih nedelja", istakao je Širer.

Komentari (0)

Sport