Fudbal

PSŽ slavio protiv Juventusa u prvom kolu Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

06/09/2022

-

22:55

PSŽ slavio protiv Juventusa u prvom kolu Lige šampiona
PSŽ slavio protiv Juventusa u prvom kolu Lige šampiona - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Pari sen Žermen je u okviru prvog kola grupne faze Lige šampiona savladao Juventus na ''Parku Prinčeva'' rezultatom 2:1. 

Dominantni su bili domaćini tokom celog meča što rezultat i ne pokazuje dovoljno.

Vodeći pogodak viđen je već u petom minutu, kada su kombinovali Nejmar i Kilijan Mbape. Brazilac je kao na igrici uposlio Francuza, prebacivši Bremera, a ovaj rutinski iz prve šutira i pogađa za vođstvo svog tima.

Vođstvo je bilo udvostručeno već 17 minuta kasnije. Igrao se 22. minut kada je Mbape kombinovao sa Ašrafom Hakimijem, koji mu je poslao povratni pas, a Francuz ponovo bez ikakvog problema trese mrežu Matije Perina.

Potpuno beznadežno je delovao Juventus tokom prvog poluvremena, ali i tokom većeg dela meča. Ipak, uspeli su fudbaleri torinskog giganta da na startu drugog dela unesu, ako ništa drugo, bar malo drame. Igrao se 53. minut kada je srpski reprezentativac, Filip Kostić, centrirao pred gol PSŽ-a, a Venston Mekeni glavom pogodio i smanjio na 2:1.

Imali su gosti šansu za izjednačenje samo tri minuta kasnije i to preko Dušana Vlahovića i Filipa Kostića. Najpre je centarfor pokušao glavom, da bi kasnije i asistent kod prvog gola oprobao volej udarac, ali su uspeli da se odbrane Parižani.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, te je rezultat ostao nepromenjen. U narednom kolu PSŽ gostuje Makabiju iz Haife, dok će Juventus na svom terenu dočekati Benfiku.

Sastavi:

PSŽ: Donaruma, Ramos, Markinjos, Kimpembe, Hakimi, Verati, Vitinja, Mendeš, Mesi, Nejmar, Mbape

Juventus: Perin, Bremer, Bonući, Danilo, Kvadrado, Rabio, Paredes, Mireti, Kostić, Vlahović, Milik

Komentari (0)

Sport