Fudbal

Ubedljiv trijumf Partizana protiv Mladosti: Rikardov drugi het-trik u nizu

Komentari

Autor: Euronews

11/09/2022

-

21:21

Ubedljiv trijumf Partizana protiv Mladosti: Rikardov drugi het-trik u nizu
Ubedljiv trijumf Partizana protiv Mladosti: Rikardov drugi het-trik u nizu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je u okviru 11. kola Mozzart Bet Superlige Srbije na svom terenu bio ubedljiv protiv Mladosti iz Lučana pobedivši rezultat 6:0. Igrač utakmice ponovo je bio Rikardo Gomeš, koji je došao do drugog uzastopnog het-trika u domaćem prvenstvu.

Domaći su dobro otvorili meč, ali nisu uspevali da dođu do pogotka. Čekalo se da postignu prvi, kako bi se utakmica otvorila i kako bi lakše došli do bodova. 

Prvi gol viđen je u 40. minutu sa 11 metara. Lopta je posle jednog centaršuta pogodila jednog defanzivca Mladosti u ruku i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Rikardo i perfektnim udarcem u donji desni ugao pogodio za 1:0.

Samo pet minuta kasnije, prednost je bila duplirana. Terzić je sa desnog boka uneo loptu ka unutra i šutirao, ali je lopta pogodila jednog igrača Mladosti i usporila. Međutim, let je odlično pratio Gomeš i zatresao mrežu.

U nastavku su domaći bili još uspešniji, pa je pitanje pobednika bilo rešeno već u 59. minutu. Marko Živković je centrirao iz kornera, a najsnaližljiviji u šesnaestercu bio je Igor Vujačić, koji je vrhunskim udarcem glavom savladao golmana Mladosti za 3:0.

Samo pet minuta kasnije Rikardo je kompletirao svoj het-trik. Igrao se 54. minut kada je Dijabate posle sjajnog prodora pravovremeno proigrao svog centarfora, a ovaj odličnim udarcem postigao svoj treći, a Partizanov četvrti gol na meču.

Peti pogodak bio je delo Sameda Baždara, koji je neposredno pre toga zamenio Gomeša. Aleksandar Lutovac je u 78. minutu uposlio mladog napadača, koji je primio loptu i plasirao je u mrežu protivnika.

Konačan rezultat postavio je Lutovac u 81. minutu. Iskoristili su crno-beli poigravanje Mladost pred sopstvenim kaznenim prostorom, te je Andrade ukrao loptu i asistirao Lutovcu, koji je izleteo sam pred golmana i ''bocnuo ga'' za konačnih 6:0.

U narednom kolu Partizan gostuje Raniku u Surdulici, dok će Mladost na svom terenu dočekati TSC.

Sastavi:

Partizan: Popović – Filipović (od 42. Živković), Marković, Vujačić (od 75. Ilić), Urošević – Belić, Fejsa, Andrade – Dijabate (od 66. Jović), Terzić (od 66. Lutovac) – Rikardo (od 75. Baždar)

Mladost: Samčović – Ćirković, Dunđerski, F. Babić, Udovičić (od 65. Pribaković) – Vesnić (od 76. Žunić) – Ješić, Gordić (od 65. Veličković), Jojić, Mirić (od 65. Baha) – Bojović

Mozzart bet Superliga Srbije, 11. kolo

Subota

Napredak - Radnički 1923 1:0
/Kerkez 33/

TSC - Kolubara 3:1
/Mirčevski 23, 64,71 - Kadrić 88/

Nedelja

Mladost GAT - Spartak 1:0
/Radulović 33/

Novi Pazar - Crvena zvezda 1:2
/Lončar 6 - Rodić 34, Pešić 88/

Čukarički - Vojvodina 2:0
/Badamosi 23, 29/

Partizan - Mldost Lučani 6:0
/Rikardo 40p, 45, 64, Vujačić 59, Baždar 78, Lutovac 81/

Ponedeljak

Javor - Radnik 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Voždovac - Radnički Niš 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Komentari (0)

Sport