Fudbal

Novi poraz Zvezde u Ligi Evrope, Trabzonspor kaznio greške srpskog kluba

Komentari

Autor: Euronews

15/09/2022

-

18:25

Novi poraz Zvezde u Ligi Evrope, Trabzonspor kaznio greške srpskog kluba
Novi poraz Zvezde u Ligi Evrope, Trabzonspor kaznio greške srpskog kluba - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su na gostovanju od Trabzonspora i tako zabeležili i drugi poraz na startu grupne faze Lige Evrope. Trabzonspor je slavio u Turskoj rezultatom 2:1.

Golove u Trabzonu dali su Marek Hamšik u 16. i Trezege u 68. minutu. Posao domaćinu olakšao je Kings Kangva, koji je u 63. dobio drugi žuti karton, zbog čega je isklučen.

Nadu Zvezdi u finišu susreta doneo je Veljko Nikolić. Lepo je rezervista kombinovao sa Ibrahimom Mustafom i sjajno pogodio u golmanov ugao.

Pokušali su crveno-beli u nadoknadi do izjednačenja, ali nisu uspeli.

Zvezda je poslednja na tabeli Grupe H, nakon što je izgubila i u drugom kolu. Ispred su Ferencvaroš, Trabzonspor i Monako, pa će crveno-belima biti teško u nastavku.

Ponovo je Zvezda kažnjena za voje velike greške. Hamšik je kod vodećeg gola ostavljen sam u petercu, Trezege je tresao mrežu nakon velike greške Kange, dok je crveni karton već pomenut.

Da će biti teško crveno-belima, bilo je jasno od samog starta utakmice na stadionu "Šenol Guneš". Porazom od turskog kluba samo je nastavljena kriza, u kojoj je aktuelni šampion Srbije već nedeljama.

Iskusni Hamšik, nekadašnji fudbaler Napolija, kaznio je lošu postavku odbrane, i posle idealnog centaršuta nije mu bilo teško da savlada Milana Borjana, pošto je bio potpuno sam u petercu gostiju.

Nisu uspevali igrači Zvezde tokom prvog poluvremena ozbiljnije da zaprete. Jedino je Osman Bukari pokušao nešto bolje od ostalih, ali je njegov udarac odbranio protivnički golman.

Stagnirali su crveno-beli i u drugom delu, iako je Aleksandar Katai na poluvremenu ušao u igru, nije uspeo da pomogne saigračima.

Kraj utakmice.

90 minut - Sudija ne svira faul nad Aleksandrom Kataijem posle starta Viktora Uga. Zvezda je nastavila akciju iz koje ništa nije uradila.

89. minut - GOL! Zvezda smanjuje na 1:2, a strelac je Veljko Nikolić. Sam je počeo akiju i posle kombinacije sa Mustafom odličnim udarcem u bliži ugao savladao je golmana Trabzonspora.

85. minut - Novi opasan pokušaj Trabzonspora, ali Trezege nije uspeo da zahvati loptu kako treba.

83. minut - Na terenu nema uzbuđenja. Pokušaj Trabzonspora posle duže vremena, ali oprezan je Borjan.

68. minut - Trabzonspor je poveo 2:0. Kanga je izgubio loptu na 30 metara od svog gola, Bakasetas je uposlio Tregea, koji je odličnim udarcem savladao Borjana.

63. minut - Zvezda ostaje sa igračem manje! Kings Kangva je dobio drugi žuti karton.

59. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi. Ušli su Kulibali i Mustafa umesto Pešića i Sanoga.

55. minut - Bez bitnijih dešavanja u prvih 10 minuta drugog poluvremena.

Trener Zvezde Miloš Milojević uveo je u igru na poluvremenu Aleksandra Kataija, koji je zamenio Slavoljuba Srnića.

Prvo poluvreme završeno je rezultatom 1:0 u korist Trabzonspora. 

35. minut - Zvezda nastavlja pritisak. Centaršut Kange i pokušaj glavom Kangve, ali daleko od gola

33. minut - Prva velika prilika za Crvenu zvezdu. Posle kontranapada Osman Bukari je šutirao iskosa desno, ali je golman Trabzonspora odlično odbranio.

31. minut - Obećavajući napad za Zvezdu, koji je završen velikim promašajem Milana Rodića.

24. minut - Nekoliko napada fudbalera domaćeg tima nakon vodećeg pogotka, ali crveno-beli ne dozvoljavaju da gol bude ozbiljnije ugrožen.

16. minut - Gol... Crvena zvezda gubi 1:0, a gol je dao Marek Hamšik. Mnogo rostora je ostalo slovačkom fudbaleru u petercu gostiju i udarcem glavom posle idealnog centaršuta savladao je Borjana.

16. minut - Strašan volej Trezegea! Borjan odlično brani.

10. minut - Prvi ozbiljniji napad Crvene zveze, posle koga je izboren koner.

6. minut - Prvi žuti karton, i to za igrače Zvezde. Kings Kangva je opomenut.

3. minut - Prvo uzbuđenje na stadionu Šenol Guneš. Aleksandar Pešić je bio uporan i malo mu je nedostajao da dođe do lopte pre golmana domaćina.

Komentari (0)

Sport