Fudbal

"Ponosan sam i ne odustajem": Svetislav Pešić se oglasio posle lošeg rezultata košarkaša na EP

Komentari

Autor: Euronews

16/09/2022

-

10:27

"Ponosan sam i ne odustajem": Svetislav Pešić se oglasio posle lošeg rezultata košarkaša na EP
Pešić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić oglasio se prvi put od eliminacije sa Evropskog prvenstva i svu odgovornost pruzeo na sebe.

Iskusni stručnjak je naglasio da je nacionalni tim bio suočen sa velikim problemima, ali da je i pored toga igrao lepu košarku kojoj se divio ceo svet.

"Apsolutno sam svestan odgovornosti i razočarenja koje smo priredili našim navijačima. Međutim i pored svih poteškoća, ekipa je rasla iz utakmice u utakmicu, pokazala karakter, postojanost i preuzela apsolutnu odgovornost ne tražeći bilo kakave izgovore i opravdanja. Ponosan sam i bilo mi je veliko zadovoljsvo da sam učestvovao zajedno sa njima u ovom procesu. Mi smo svi zajedno učinili sve što je u našoj moći da na najbolji način repezentujemo našu zemlju, našu košarku i našu košarkašku kulturu", rekao je Pešić za sajt Košarkaškog saveza Srbije i doao:

"Pristao sam i prihvatio poziv kao izazov da pomognem ne samo uspesima reprezentacije, već ukupnom poboljšanju ugleda naše košarke u Evropi i svetu. Nisam po prvi put kritikovan i vređan. Toga je bilo i ranije, za vreme EP 2001 u Istanbulu, pa potom i u Indianapolisu 2002. Evo i sada se nije desilo ništa novo, za vreme dok pobeđujemo u Pragu, a nakon toga i u Berlinu".

Svetislav Pešić je pričao i o kritikama i uvredama koje su stizale na njegov račun nakon eliminacije od Italije u osmini finala.

"Sve to mene lično ne dotiče jer znam odakle dolazi i koji su motivi. Te kritike, omalovažavanja, vređanja više govore o njima. A kao trener, uvek sam stajao ispred svojih igrača i ekipe. Zajedno sa svojim saradnicima vrlo čvrsto stojim iza svojih odluka, uloženog rada, posvećenosti, skromnosti i entuzijazma koji su istovremeno moji saradnici zajedno sa igračima i pokazali. Da se izbriše sve što je urađeno i postignuto, i to zbog poslednjih 10 minuta na utakmici protiv Italije – ja to neću dozvoliti".

Za kraj, selektor Pešić je naglasio da ne odustaje od svog načina rada:

"Neka svima bude jasno da nikada neću odustati od svojih principa, načina selektiranja, izbora igrača i svojih saradnika. Analiziraću i biću uvek spreman da prihvatim i različita mišljenja i predloge, ali ću ostati veran ljudima čiji je cilj isključivo košarka", naglasio je Pešić

Komentari (0)

Sport