Fudbal

Posle Rome, pao i Inter: Peta uzastopna pobeda Udinezea za prvo mesto na tabeli

Komentari

Autor: Euronews

18/09/2022

-

15:09

Posle Rome, pao i Inter: Peta uzastopna pobeda Udinezea za prvo mesto na tabeli
Posle Rome, pao i Inter: Peta uzastopna pobeda Udinezea za prvo mesto na tabeli - Copyright Andrea Brešanutti/LaPreše via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Udinezea nastavili su da beleže odlične rezultate u Seriji A. Upisali su petu pobedu u nizu, a nakon ubedljivog trijumfa nad Romom (4:0), danas su na svom terenu savladali Inter 3:1 i tako, bar na kratko, preuzeli vrh tabele sa 16 bodova.

Meč na "Dačija Areni" počeo je uzbudljivo, od starta su počele da se ređaju šanse, a prvi pogodak smo videli već u petom minutu, kada je Barela iz slobodnog udarca doveo Inter u vođstvo. 

Posle ranog gola, tempo utakmice je skočio, a incijativu su preuzeli gosti, koji su u nekoliko navrata ugrozili gol rivala preko Džeka, Damfrisa i Galjardina, međutim falila je koncetracija u završnici.

Kako to često biva, kada se ne iskoriste prilike, obično dođe kazna. Upravo to se dogodilo sredinom prvog poluvremena, kada je Škrinjar, prilikom jednog centaršuta gostiju neoprezno reagovao u svom šesnaestercu i poslao loptu u svoj gol - 1:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a na sledeće veliko uzbuđenje morali smo da čekamo do 54. minuta, kada je Džeko postigao novi pogodak za Inter, ali je gol poništen zbog malog ofsajda.

Od tog trenutka se promenio odnos snaga na terenu, Udineze je podigao tempo, a inicijativu je krunisao sa dva nova gola do kraja utakmice.

Najpre su domaći od 70. do 75. minuta kreirali velike šanse preko Samardžića, Lovrića i Delofeua, koji je uspeo da pogodi stativu i da u dva navrata ozbiljno stavi na muke Handanovića. Da bi u 84. minutu Bijol prvo doneo olakšanje navijačima na stadionu, a onda i Arslan u nadoknadi postavi konačnih i zasluženih 3:1.

Inter je posle ovog meča ostao na šestoj poziciji tabele sa 12 bodova i učinkom 4-0-3 i šansu da popravi utisak imaće 1. oktobra protiv Rome. Udineze je trenutno prvi sa skorom 5-1-1 i ima dva boda više u odnosi na najbliže pratioce - Napoli, Atalanta i Milan.

Serija A, 7. kolo

Petak

Salernitana - Leće 1:2
/Gonzales AG 55 - Sesaj 43, Strefeca 83/

Subota

Bolonja - Empoli 0:1
/Bandineli 75/

Specija - Sampdorija 1:2
/Muriljo 12ag, Nzola 72 - Sabiri 11/

Torino - Sasuolo 0:1
/Alvarez 90+3/

Komentari (0)

Sport