Fudbal

Dragan Stojković pred Švedsku: Nema kalkulisanja, igraćemo u najjačem sastavu

Komentari

Autor: Euronews

23/09/2022

-

13:36 >> 13:51

Dragan Stojković pred Švedsku: Nema kalkulisanja, igraćemo u najjačem sastavu
Dragan Stojković pred Švedsku: Nema kalkulisanja, igraćemo u najjačem sastavu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor Srbije Dragan Stojković i kapiten "Orlova" Dušan Tadić govorili su pred meč sa Švedskom u Ligi nacija, koji je na programu sutra od 20:45 časova na Areni 1 Premium.

Dva kola pre kraja Srbija ima tri boda manje od lidera grupe B4 Norveške, koja će odmeriti snage sa "Orlovima" u utorak od 20:45.

Švedska je treća sa isto toliko bodova, dok je Slovenija na poslednjem mestu sa dva boda.

Prvo pitanje postavio je italijanski novinar, a odnosilo se na formu Dušana Vlahovića u Juventusu.

"Očekivao sam neko pitanje o sutrašnjoj utakmici a ne o Dušanu. Ono što možemo da kažemo da je motivisan i da nam je drago što je ovde i kao selektor Srbije jako sam zadovoljan njegovim izdanjem. U Italiji možda se očekuju dosta golova, Serija A nije laka... On se uvek zalagao za naš tim, on je u odličnoj formi, nema problema sa povredama i očekujem da će se sutra dokazati na terenu."

Ukoliko Srbija pobedi dve naredne utakmice biće prva u grupi, čime će izboriti plasman u "A" diviziju

"Ostale su još dve utakmice. Želimo da budemo kandidat za prvo mesto. Sutrašnja utakmica protiv Švedske će biti teška. Imperativ je pobeda i tri boda. Očekujem dobru utakicu na našem terenu. Danas je nemoguće reći da ima lakih utakmica, što samo potvrđuju jučerašnji rezultati."

Svoje impresije podelio je potom i Dušan Tadić

"Imamo još dve utakmice do kraja, septembar je dobro vreme za igru jer je početak sezone. Uvek imamo ozbiljan pristup, imamo sjajnu generaciju. Stojković kada je došao napravio je dobru koheziju u ekipi. Dao nam je krila i rezultati počinju sami da dolaze", rekao je kapiten koji se potom osvrnuo na nedavne kritike iz Holandije.

"Dobro, kad ste kapiten i najstariji igrač u ekipi, naravno da to nekim ljudima ne odgovara, naročito ako se stranac u nekoj zemlji. Ako ne date gol ili ne upišete asistenciju, normalno je da ste vi uvek prvi na udaru. To je sve normalno, treba samo da znaš ko si i šta si i da se ne osvrćeš na kritike već da ostanes gladan. To je najbitnije".

Na Švedsku u najjačem sastavu.

"U ovom momentu, za razliku od juna kada smo imali 4 utakmice u 11 dana. Sada imamo samo dve utakmice, zato nema potrebe za kombinovanjem sastava i iznenađenjima. Ova utakmica je prirotet i nećemo ni pričati o Švedskoj. Znamo da je imperativ pobeda, Šveđani su izuzetan tim bez obzira na rezultat u Stokholmu. Poštujemo ih, ali sve zavisi od nas. Neće biti tragedija i da ne budemo prvi, ali naravno, cilj je uvek pobeda. Što se sastava tiče idemo u najjačem mogućem."

Milenković je van stroja, a Dragan Stojković zna ko će ga zameniti.

"Nemam dilemu oko tima, ali ne mogu o tome da pričam. Pre tri dana sam stvorio sliku u glavi i samo sam više siguran u svoju odluku. Nema Milenkovića, igramo sa trojicom u zadnjoj liniji, a ko će biti tu videćete sutra. Srbija će izaći sa timom za koji smatram da može da iznese ovaj teret i izazov koji se zove Švedska. Mi želimo da igramo napadački fudbal protiv njih i da tako dođemo rezultata."

Tadić se osvrnuo koliko je igračima bitna sutrašanja pobeda i prelazak u "A" diviziju, koja će doneti bolji žreb za buduće kvalifikacije za Evopsko i Svetsko prvenstvo.

"Naravno da je bitna, "nije o glavi" ali mi ćemo pokušati da pobedimo te dve utakmice, kako bi izbili u "A" diviziju, gde pripadamo i gde ćemo igrati sa najboljim timovima. Mi samo trebamo da se prepustimo i da igramo svoju igru, da uživamo i rezultati će sami doći", jasan je bio Tadić koji je dodao da je uvek u službi tima:

"To mi je zadatak, da hranim Mitrovića i Vlahovića loptama i da postižu golove. Puno mi je srce kada tresu mreže, samo trebamo da radimo šta trener traži radi od nas i onda će sve doći do izražaja. Ponavljam, samo trebamo da igramo svoju igru".

Dragan Stojković je prokomentarisao izjave Lazara Samardžića, fudbalera Udinezea koji još nije odlučio da li će nositi dres Italije ili Srbije.

"Pa da sačekamo taj mart mesec pa ćemo videti. Što se mene tiče ja sam uradio svoje, ali sada je to nebitno. Kada dođe vreme i ako dođe, pričaćemo o tome. Moja koncentracija je za sada usmerena ka Švedskoj"

Selektor se za kraj "osvrnuo" i na kvaltete rivala.

"Ne želim da uvredim ikog, ali me ne zanima tim Švedske i ko će igrati, zanima me naš tim i kako radimo i kako razvijamo našu fudbalsku filozofiju. Naravno da sam upoznat sa protivnikom, ali neću moje momke opterećivati sa tim informacijama. Sutra ćemo imati našu mladost na tribinama, što je još jedan dodatni motiv i odgovornost za sve nas i igrače. Želimo da im pružimo jedno zadovoljstvo i da im utakmica ostane u dobrom pamćenju.", zaključio je Piksi.

Komentari (0)

Sport