Fudbal

Tadić zadovoljan posle Švedske: Drago mi je da smo obradovali decu, idemo na pobedu u Oslu

Komentari

Autor: Euronews

25/09/2022

-

08:55

Tadić zadovoljan posle Švedske: Drago mi je da smo obradovali decu, idemo na pobedu u Oslu
Tadić zadovoljan posle Švedske: Drago mi je da smo obradovali decu, idemo na pobedu u Oslu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je pobedom protiv Švedske (4:1) u Beogradu, pred skoro 20.000 mališana stigla na prag plasmana u A diviziju Lige Nacija.

Beu obzira na rano primljen gol, "orlovi" su pokazali visok nivo igre i preko nezadrživog Aleksandra Mitrovića stigli do važne pobede koja im pobedom u Oslu protiv Norveške (utorak, 20.45, TV Arena Premium 1) donosi prvo mesto u Grupi "4" i plasman među najbolje ekipe na Starom kontinentu.

"Pobedili smo 4:1 dobru selekciju, tako da smo zadovoljni. Nije bilo lako posle primljenog pogotka, ali ekipa je pokazala karakter po ko zna koji put, okrenuli smo i prezadovoljni smo pobedom", rekao je posle meča kapiten Dušan Tadić.

Srbija je imala podršku velikog broja mališana, njih gotovo 20.000 uživalo je u meču, bodrilo selekciju, a na kraju su oni najsrećniji uspeli da dobiju i dres.

"Jako smo srećni zbog njih, imali smo obavezu da ih kući ispratimo nasmejane, da zapamte današnji dan. To je bila obaveza više i o tome smo pričali. Dogovorili smo se posle da im bacimo dresove i da pozdravimo mališane. Nadamo se da im je bilo lepo i da će pamtiti ovaj dan do kraja života."

Tadić je protiv Švedske upisao asistenciju za vodeći gol Srbije, ali protiv Norveške pored Nemanje Gudelja neće moći da računaju na Sergeja Milinkovića Savića i Uroša Račića koji su "požuteli".

"Biće sigurno teško u Oslu, i Sergej i Račić će nam faliti, ali Bože moj, šta da radimo. Ko god bude igrao ubeđen sam da će iskoristiti šansu i da će dati sve od sebe da Srbija pobedi."

 

 

Željni su reprezentativci Srbije i revanša Norvežanima za poraz u Beogradu (0:1).

"Sigurno da nam je dodatna motivacija, s obzirom na to da smo izgubili tu utakmicu. Sad, slabija igra, mislim da smo tu utakmicu bili bolji od njih, mislim da nismo zaslužili da izgubimo. Nadam se da će sad i igra da prati rezultat."

Srbija je ponovo zaigrala u formaciji sa dvojicom napadača, što “desetki” našeg prija.

"Nebitno je kako igramo, dovoljno smo kvalitetni igrači, inteligentni da možemo da se prilagodimo svakom sistemu. Naravno da prija kada ispred sebe imaš dva napadača, isto tako i vezni red, najbitnije da smo svi u službi tima", zaključio je Tadić.

Prema propozicijama, o plasmanu odlučuje međusobni skor tako da je Srbiji potrebna bilo koja pobeda s obzirom da ima ukupno bolju gol razliku od rivala.

Komentari (0)

Sport