Fudbal

Maestralni Mesi sa dva gola vodio Argentinu do novog trijumfa, a udelio je i autogram "džamperu" u toku meča

Komentari

Autor: Euronews

28/09/2022

-

09:17

Maestralni Mesi sa dva gola vodio Argentinu do novog trijumfa, a udelio je i autogram "džamperu" u toku meča
Maestralni Mesi sa dva gola vodio Argentinu do novog trijumfa, a udelio je i autogram "džamperu" u toku meča - Copyright AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

veličina teksta

Aa Aa

Brazil je Tunis častio "peticom", a Argentina je jutros bila uviđavnija protiv Jamajke pa je "častila" lakom trojkom - 3:0.

Lionel Mesi je igrao samo od 55. minuta, ali je još jednom pokazao da je u strašnoj formi i da jedva čeka Mundijal u Kataru. Postigao je drugi i treći gol (86. i 89.), što mu je bio 92. na 160 susreta u selekciji Argentine koja je ovim trijufom nastavila niz od 35 uzastopnih mečeva bez porara. 

Poslednji put su bili poraženi od Brazila 3. jula 2019. godine na Kopa Amerika 2:0! Od tada su zabeležili 25 pobeda i 10 remija. Impresivno.

Selektor Lionel Skaloni je malo promešao karte na startu, Hulijan Alvarez je bio strelac u 13. minutu, da bi onda Mesi postigao dve golčine, prvi sa 20 metara, a drugi iz slobodnog udarca. Stigao je Mesi i da pokaže veliki autoritet, pa je na njegov mig navijač koji je poput "džampera" uskočio na teren brzo njega i napustio, ali tek kada mu se Leo potpisao na leđima.

 

 

Argentina je uz Brazil potvrdila epitet velikog favorita za osvajanje Mundijala u Kataru, a sa koliko kvaliteta i samopouzdanja igraju čak i na prijateljskim mečevima pokazuje podatak da Jamajka nije uspela da uputi nijedan šut u okvir gola za 90 i kusur minuta.

Komentari (0)

Sport