Fudbal

Gonzalo Iguain najavio kraj karijere na kraju sezone

Komentari

Autor: Euronews

03/10/2022

-

22:01

Gonzalo Iguain najavio kraj karijere na kraju sezone
Iguain - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Iskusni Argentinski fudbaler, Gonzalo Iguain, zvanično će okačiti profesionalnu karijeru na kraju MLS sezone:

"Osećam bol u duši. Govorim zbogom fudbalu, profesiji koja me je učinila privilegovanim", rekao je Argentinac, pa nastavio:

"Odluku sam doneo pre tri, četiri meseca. Obratio sam se upravi kluba i pronašli smo rešenje. Kada sam stigao ovde, to sam učinio sa velikim zadovoljstvom i uživao sam u fudbalu. Zapravo, prestajem da igram u jednom od najboljih momenata moje karijere. Ove sezone sam se dosta zabavljao. Uvek sam zamišljao da završavam karijeru baš na ovakav način. Pronašao sam u Majamiju sjajnu ekipu i želim da zahvalim momcima što su mi povratili fudbalsku strast. Nisam očekivao da ću pronaći sve ovo u MLS-u. Ovo je najteža odluka za fudbalere, ali radije ću prestati u ovom stadijumu karijere. Devet godina u dresu Argentine, učešće na tri Svetska prvenstva je nešto najbolje što mi se desilo. Mogu samo da budem zahvalan".

Tridesetčetvorogodišnji napadač je tokom karijere nastupao za River, Real Madrid, Napoli, Juventus, Milan, Čelsi i Inter iz Majamija.

"Kada je Juventus odlučio da aktivira moju otkupnu klauzulu, to je bilo neverovatno. Posao sam najskuplji Argentinac u istoriji fudbala. Nisam mnogo uradio u Milanu i Čelsiju, ali sam počastvovan što sam nosio njihove dresove. Želim da zahvalim Juventusu, jednom od najvećih klubova Evrope. Vreme provedeno tamo bilo je divno. Upoznao sam prijatelje i osećao se privilegovano".

Komentari (0)

Sport