Fudbal

Debakl Velsa u Amsterdamu: Fenomanlni Danci u četvrtfinalu

Komentari

Autor: Euronews

26/06/2021

-

19:34

Debakl Velsa u Amsterdamu: Fenomanlni Danci u četvrtfinalu
Olaf Kraak/Pool via AP - Copyright Tanjug/Olaf Kraak/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Danske savladala je selekciju Velsa sa 4:0 golovima Kaspera Dolberga, Joakima Melea i Martina Brajtvajta, u okviru osmine finala Evropskog prvenstva.

Utakmicu su bolje otvorili Danci, koji su tokom celog meča imali konstantu inicijativu i diktirali tempo igre. Prvi gol postigao je fudbaler francuske Nice, Kasper Dolberg, u 27. minutu. Primio je napadač loptu na dvadesetak metara od gola Velsa, zatim se oslobodio Arona Remzija i sjajnim udarcem poslao loptu u donji levi ugao.

Krajem poluvremena, igru je zbog povrede morao da napusti Konor Roberts, koga je zamenio Niko Vilijamc. Naime, desni bek Svonsija je prilikom jednog pokušaja da stigne loptu napravio veći iskorak koji je doveo do povrede prepone.

 

 

Već na startu drugog dela Danci su obezbedili sebi veliku prednost. Igrao se 48. minut kada je Danska duplirala prednost preko Kaspera Dolberga. Nespretna reakcija defanzivaca Velsa dovela je do toga da se lopta odbije do samog Dolberga, na samo nekoliko metara od gola, koji je volej udarcem udvostručio prednost.

Danci su imali priliku u 86. minutu kada je nakon promašaja Martina Brajtvajta na loptu natrčao Joakim Andersen ali šutirao malo pored gola Velšana. Do trećeg gola su ipak došli par minuta kasnije, kada je desni bek, Mele, prihvatio loptu, oslobodio se Bena Dejvisa i slabijom, levom nogom matirao Denija Vorda.

Tačku na ovaj meč je stavio Martin Brajtvajt u 4. minutu nadoknade i tako zaokružio svoju sjajnu partiju. Najpre je sudija poništio je gol zbog ofsajd pozicije, da bi nakon VAR odluka ipak bila promenjena.

Ovom pobedom danska reprezentacija se plasirala u četvrtfinale gde će se sastati sa pobednikom iz duela Holandija Češka, koji će se odigrati u subotu u 18 časova na stadionu u Budimpešti.

 

Komentari (0)

Sport