Fudbal

Dejan Stanković novi trener Sampdorije

Komentari

Autor: Euronews

04/10/2022

-

19:51 >> 19:59

Dejan Stanković novi trener Sampdorije
Dejan Stanković novi trener Sampdorije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Već danima traju pregovori između bivšeg trenera Crvene zvezde i kluba iz Đenove, a danas su oni uspešno završeni. Dejan Stanković je novi trener Sampdorije!

Srpski stručnjak će imati jako težak zadatak da sačuva ekipu u elitnom rangu, s obzirom na to da su trenutno poslednji na tabeli sa samo dva osvojena boda iz osam odigranih mečeva.

Upravo to je bio razlog zbog koga je uprava odlučila da se zahvali Marku Đampaolu na saradnji, nakon čega je Stanković odmah skočio na prvo mesto liste želja.

Da podsetimo, nekadašnji predsednik Masimo Ferero imao je veliku želju da ga angažuje početkom decembra prošle godine. Tada su pregovori bili intenzivni, ali je Dejan Stanković odlučio da ostane u Ljutice Bogdana, posebno posle plasmana u osminu finala Liga Evrope. 

Sampdorija je ponovo pokušala da ga angažuje letos, ali tada je Stanković imao ambiciju da sa Crvenom zvedom uđe u Ligu šampiona. Međutim, nakon ispadanja od Makabija, odlučio je da promeni sredinu.

Ovakav ishod situacije može biti povoljan i za srpskog reprezentativca, Filipa Đuričića, koji bi pod Stankovićevim vođstvom mogao da ponovo zasija starim sjajem, kao što je slučaj bio i sa Mirkom Ivanićem.

 

Komentari (0)

Sport