Fudbal

Milojević pred Ferencvaroš: U Evropi detalji odlučuju pobednika

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2022

-

12:43

Milojević pred Ferencvaroš: U Evropi detalji odlučuju pobednika
Milojević pred Ferencvaroš: U Evropi detalji odlučuju pobednika - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener fudbaler Crvene zvezde, Miloš Milojević, govorio je na konferenciji za medije uoši utakmice trećeg kola Lige Evrope koju će crveno-beli sutra odigrati protiv Ferencvaroša (Arena 1 Premium).

Iskoristio je šef struke aktuelnog šampiona Srbije da analizira protivnika.

"Znam da imaju kvaliet u ekipi, poznajem dosta tih igrača koji su igrali u Skandinaviji. Traore je izuzetno brz, njihov ključ je napad sa četiri fudbalera, dobro strateški odrađeno, očekuje se da budu dobri u Evropi. U Evropi je svaka utajmica detaljna, detalji odlučuju pobednika", počeo je Milojević.

Osvrnuo se i na razliku između Mozzart Bet Superlige Srbije i prvenstva Mađarske.

"Razliku je teško uvideti, bolji su uslovi za rad u Mađarskoj, sve arene su im kvalitetne, par klubova ima veću finansijusku moć te su i dominantniji".

Nadovezao se na stanje na tabeli u Ligi Evrope, a istakao je da još ima da se igra.

"12 bodova je još u opciji, nama je jedini cilj pobeda protiv Ferencvaroša, pa ćemo onda razmišljati o tabeli", kratak je bio Milojević.

Može se reći da je Ferencvaroš u padu forme, a o tome svedoči i poraz od Kečkereta u prošlom kolu mađarskog prvenstva.

"Pa teško je reći posle jedng poraza da li su u formi ili ne, nije im legla ekipa Kečkemeta koja je bila "underdog" i Ferencvaroš je ostavio mnogo prostrora, videćmo da li ih je ta izgubljena utakmica poljulala".

Ponovio je da njegov tim obraća pažnju na svaki detalj, kao i da se ne plaši otkaza.

"Svavako da u pripremi utakmice obraćamo pažnju na sve, ne želimo da igramo reaktivan fudbal. Želimo da diktiramo stvari i da igramo. Verujem da će momci odraditi dobar posao. Za veličinu kluba je normalno da navijači traže ostavke ako su one realne. Ja radim, idemo u dobrom pravcu, porazi se dešavaju, to je fudbal, i jedan Ajaks izgubi 5:1 kod kuće"

Što se tiče igračkog kadra, istakao je da je pozitivan i da očekuje sve fudbalere u konkurenciji, a jedini upitan je štoper, Nemanja Milunović.

"Svi su spremni, a o Milunoviću ću dobiti informacije tokom dana, ali sam pozitivan što se njega, a i svih tiće", završio je Milojević.

Najbolji na prošloj utakmici, Mirko Ivanić, istakao je da svi u ekipi zanju da kreiraju za druge, kao i da se nada da će ponoviti partiju iz Novog Sada.

"Biće drugačija utakmica nego u Novom Sadu, potpuno sam zdrav i dobro se osećam na terenu. Biću kakav sam i bio prethodnih sezona. Volim da kreiram, ali i cela ekipa ume to da radi, u nedelju mi je asistrao Eraković, pa Kanga, nadam se da će tako biti i sutra", pozitivan je bio Ivanić.

Komentari (0)

Sport