Fudbal

Gordan Petrić pred Keln: Nemci su favoriti, Belić i Fejsa ne mogu da igraju

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2022

-

19:07

Gordan Petrić pred Keln: Nemci su favoriti, Belić i Fejsa ne mogu da igraju
Gordan Petrić pred Keln: Nemci su favoriti, Belić i Fejsa ne mogu da igraju - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Partizan sutra od 21.00 (TV Arena Premium 1) gostuje Kelnu u trećem kolu Grupe "D" Lige konferencija, ali će biti prilično oslabljen jer zbog povrede i isključenja trener Gordan Petrić ne može da računa na Kristijana Belića i Ljubomira Fejsu.

"Brzo nam dolaze utakmice, meč sa Vojvodinom bio je zamajac za seriju teških mečeva. Mislim da su igrači spremni, svesni su šta im donosi utakmica, ovo je evropski izlog za mnogo igrača da se dokažu. Imamo problem jer su Belić i Fejsa povređeni, pa moramo da  napravimo drugi balas. Igrači su spremni. Keln je možda favorit u grupi i oni su ekipa koja je navikla na ove utakmice svake nedelje. I mi smo navikli ali su oni u prednosti što se tiče ovakvih utakmica, pa ćemo videti sutra šta će biti", najavio je Petrić na pres konferenciji.

Izostanci Belića i Fejse nagoveštavaju i neke promene u sastavu, ali ne i u formaciji.

"Njih dvojica su specifični igrači, nedostajaće nam. Oni mogu da povuku celu zadnju liniju ka napred. Neće biti promena formacije, biće "glava za glavu", pa ćemo videti kako će to izgledati".

Crno-beli su već dve evropske utakmice u gostima odigrali 3:3, ali trener crno-belih ne bi rado sutra potpisao taj rezultat.

"Takvi rezultati imaju mnogo emocije i stresa. Ne verujem da će biti 3:3, ali ali bih potpisao taj rezultat samo da bi ljudi uživali. Ima tu mnogo stresa".

Nemački mediji su naveli da će Keln odmarati sutra neke igrače.

"Vidi se kako Keln igra, da li će trener odmarati neke igrače ništa mnogo ne menja. Oni koji će igrati protiv Partizana sigurno imaju kvalitet. Iskreno ne razmišljam o tome ko će da igra za Keln, koncentrisan sam na moj tim".

Keln je u subotu pobedio Dortmund 3:2, što je sam po sebi jasan pokazatelj o kvalitetu "jarčeva".

"Dortmund je bio bolji u prvom delu. Međutim, Keln igra direktan fudbal, stvara prilike, imaju dobre prekide i mnogo golova su dali na taj način. Mi smo spremni, a na sve zahteve treba odgovoriti na terenu. Videćemo kako će sve to izgledati", zaključio je Petrić.

Štoper Svetozar Marković nada se doboj utakmici crno-belih.

"Očekuje nas fizički zahtevna utakmica, Keln je veoma kvalitetna ekipa. Mi smo maksimalno koncentrisani i spremni i uradićemo sve što je do nas da zabeležimo prvu pobedu u Ligi konferecnija. Dogodio nam se taj kiks u Kupu, ali mislim da smo  meč sa Vojvodinom dobro odigrali i nadam se da ćemo na tom nivou biti i sutra", očekuje Marković. 

Komentari (0)

Sport