Fudbal

Partizan pred najtežim ispitom u Ligi konferencija: Sledi gostovanje prvoplasiranom Kelnu

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2022

-

10:10

Partizan pred najtežim ispitom u Ligi konferencija: Sledi gostovanje prvoplasiranom Kelnu
Partizan pred najtežim ispitom u Ligi konferencija: Sledi gostovanje prvoplasiranom Kelnu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana od 21 sat igraju meč trećeg kola Grupe D Lige Konferencija protiv Kelna, a duel iz Nemačke možete pratiti u direktnom prenosu na Areni 1 Premium.

Posle remija sa Slovackom u Češkoj (3:3) i Nicom u Beogradu (1:1), crno-bele očekuje najteži ispit u grupi do sada. Na megdan će proplasiranoj ekipi na tabeli, koja će uz francuskog predstavnika, biti glavni protivkandidat srpskom klubu u borbi za nokaut fazu.

Kakva je trenutno forma Beograđana, teško je sumirati posle burnih sedam dana. Najpre su kiksuli u Kupu od Sremske Mitrovice, da bi nakon poraza od drugoligaša posle penala, razbili Vojvodinu u domaćem šampionatu.

“Danas je nedelju dana od kako smo odigrali onu čudnu utakmicu u Kupu, onda smo imali meč sa Vojvodinom. Smenjuju se radost i tuga. Pre sedam dana smo bili malo tužni jer smo ispali iz Kupa, ali u nedelju smo se ponovo radovali. Rekao sam pred meč sa Vojvodinom da nam je to zamajas za seriju teških utakmica i voleo bih da sutra nastavimo kao što je bilo protiv Vojvodine. Verujem da su se igrači odmorili, da su spremni i svesni šta im ova utakmica donosi. Ona je evropski izlog za dosta fudbalera koji treba da se dokažu u ovakvim mečevima“, rekao je trener Partizana Gordan Petrić

Keln ovaj susret dočekuje u dobrom raspoloženju posle velikog preokreta i pobede nad Borusijom Dortmund u Bundesligi (3:2), pa bi eventualni trijumf srpskog tima dodatno dobio dodatno na značaju. Što se tiče Lige konfenrecija, nemački tim je prvi na tabeli sa četiri boda, ima dva više od Partizana i Nice. Prethodno je u gostima igrao 1:1 sa francuskom ekipom, da bi u prošlom kolu na svom terenu, ubedljivo pobedio Slovacko 4:2, pa je za očekivati da će izabranici Štefena Baumgarta i u duelu sa “parnim valjkom“ želeti da nastave seriju dobrih rezultata.

Da se to ne dogodi, Gordan Petrić je odlučio da “promeša karte“ u odbrani, pa će prvi put na evropskoj sceni, poziciju zadnjih veznih u tandemu deliti Patrik Andrade i Hamidu Traore, umesto Kristijana Belića i Ljubomira Fejsu, koji je isključen na utakmici protiv Slovackog.

Zanimljivo je da će na ovoj utakmici Partizan oboriti rekord po broju stranaca među starterima. Petorica internacionalaca je igralo protiv AEK-a u Larnaki, a nakon angažovanja Traorea, sada će ih biti šestorica.

Beograđani bi trebalo da igraju u formaciji 4-2-3-1 sa Aleksandrom Popovićem na golu. Štoperski tandem činiće Svetozar Marković i Uroš Vujačić, a posle dobre partije u Novom Sadu, Aleksandar Filipović bi trebao da dobije prednost na poziciji desnog beka, dok će na levom boku biti Slobodan Urošević.

Ispred njih biće Fuseni Dijabate, Bibars Natho i Kvinsi Menig, dok će u napadu biti usamljen Rikardo Gomeš.

Gordan Petrić poveo je u Nemačku i oporavljenog Danila Pantića, ali je još uvek upitno da li će dobiti šansu posle neugodne povrede prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena, koju je zaradio tokom priprema u Turskoj.

Standings provided by Sofascore

Liga Konferencija, 3. Kolo

Grupa A

21:00 Hart of Midlotian – Fiorentina (Arena sport 2)
21:00 RFS – Bašekšehir

Grupa B

18:45 Anderleht – Vest Hem (Arena sport 1)
18:45 Silkeborg – FCSB

Grupa C

18:45 Leh Poznan – Hapoel
21:00 Viljareal – Austrija Beč (Arena sport 3)

Grupa D

18:45 Slovacko – Nica (Arena sport 3)
21:00 Keln – Partizan (Arena 1 Premium)

Grupa E

18:45 Dnjepar – Vaduz
21:00 AZ Alkmar – Apolon

Grupa F

18:45 Molde – Šamrok
21:00 Gent – Đurgatden

Grupa H

18:45 Pjunik – Žalgiris
21:00 Bazel – Slovan Bratislava

Komentari (0)

Sport