Fudbal

Stanković predstavljen u Đenovi: U Srbiji smo odrastali gledajući Sampdoriju

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2022

-

18:41

Stanković predstavljen u Đenovi: U Srbiji smo odrastali gledajući Sampdoriju
Stanković predstavljen u Đenovi: U Srbiji smo odrastali gledajući Sampdoriju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dejan Stanković i zvanično je seo na klupu Sampdorije. Bivši trener Crvene zvezde potpisao je ugovor do kraja sezone, a glavni cilj je da se obezbedi opstanak, jer su Đenovljani poslednji u Seriji "A" sa samo dva boda u prvih osam kola.

"Nisam došao zbog Serije A, bodova i plasmana, već sam došao zbog Sampdorije. U Srbiji smo odrastali gledajući Sampdoriju, prvo sa Boškovim, pa sa Mihajlovićem, Jugovićem, prateći put u Ligi šampiona", istakao je Stanković za medije u Italiji.

Ima Deki jasne vizije kako želi da izgleda tim.

"Jedino je sigurno da će i ovog puta biti patnje, ali oni koji ne mogu da pate ne znaju ni da se raduju i pobeđuju. Video sam tim, materijal postoji, ali moramo da promenimo mentalitet. Postoji način i način da se izgubi utakmica".

O prethodniku nikad ne priča.

"Ne osuđujem ničiji rad, video sam poslednju utakmicu i to nije stav koji mi se dopao. Pre svega ne smemo da se plašimo snage onih koji nas napadaju, moramo da znamo šta ćemo da branimo. Ponos je važna stvar i nema cenu. Ponos društva, boja kluba je neprocenjiva".

Posle igračkog traga ostavljenog u Seriji "A", Stanković želi da se potvrdi na "čizmi" i kao trener.

"Siguran sam u sebe, ne obećavam, ali želim da radim i prensem entuzijazam, snagu i radost koju nosim u sebi. Ponekad je tim ogledalo karaktera trenera. Uz svačiju pomoć možemo da vrazimo ekipu u mirne vode. Svaka utakmica mora biti finale. Moramo svi zajedno da preuzmemo odgovornost. Onda će rezultati doći. Meč za mečom, pa ćemo videti gde ćemo stići", zaključio je Stanković.

Komentari (0)

Sport