Fudbal

Trijumf Partizana u Kelnu: Marković srušio Nemce za prvo mesto u grupi

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2022

-

19:45

Trijumf Partizana u Kelnu: Marković srušio Nemce za prvo mesto u grupi
Trijumf Partizana u Kelnu: Marković srušio Nemce za prvo mesto u grupi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu na gostovanju u Kelnu čime su preuzeli lidersku poziciju na tabeli D Lige konferencija - 1:0 (1:0). Gol doluke je postigao Svetozar marković ui 8. minutu nakon odličnog udarca glavom.

Iznenadio je trener Partizana Gordan Petrić odlukom da od početka susreta na terenu bude Andrija Pavlović kojem je ovo bio prvi meč koji je počeo u crno-belom dresu. Ali, pokazalo se da je šef stručnog štaba crno-belih napravio dobar izbor. Bio bi možda još bolji da je Andrija Pavlović u 64. minutu iskoristio priliku kad je iz okreta šutirao, a golman domaćih sjajno interevenisao.

Ipak, isksni napadač je odradio sve što je od njega očekivano i pokazao je da može d abude veliko pojačanje crno-belih u nastavku sezone.

Keln je krenuo ofanzivno i agresivno, a u jeku tih napada Partizan je uspeo da pređe na stranu rivala, dobio je slobodna udarac sa leve strane, Bibras Natho je ubacio loptu pred gol, a Svetozar Marković je bio najviši za prednost crno-belih.

U takvom razvoju događaja domaći tim je krenuo još agresivnije, imao je podršku i 47.000 gledalaca, a tim iz Humske je imao i sreće u pojednim trenucima. Najpre su domaći igrači pogodili stativu, zatim imali još jednu sjajnu priliku koju nisu uspeli da pretvore u prednost. Bilo je to dobrih pola sata igre kad su igrači kelna bili konkretniji rival.

Međutim, pred odlazak na odmor šansu je imao i Slobodan Urošević, koji je pogodio stativu, a taj trenutak dao je crno-beliam dodatni impuls u nastavkumeča.Jer od izlaska na teren, igrači uiz Husmke su bili mnogo blji tim.

Imali su izglednije prilike, možda su čak oštećeni i za jedanaesterac, a povrh svega su sjajno parirali domaćinu koji je nametnuo fantastičan tempo. Igralo se "muški", sa mnogo dinamike i kontakta, a pritiska sa tribina je bio izuzetno snažan.

Na kraju, zbog povreda igru su morali da napuste Kvinsi Menig i Slobodan Urošević, što samo pokazuje koliko je napora i energije utrošeno da se ostvari ovaj veliki uspeh. A pobeda je mogla da bude i ubedljivija da je Patrik Andrade u 90. minutu uspeo da iskoristi "zicer" kad je izašao sam ispred golmanan domaćih i šutirao direktno u njega.

Stadion: "Rajn Enerdži". Gledalaca: 50.000. Sudija: Rikardo de Burgos Bengoečea (Španija).

KELN: Švabe, Šindler, Soldo, Kilijan, Pedersen, Martel, Huseinbašić, Duda, Kajnc, Adamjan, Dic.

PARTIZAN: Popović, Filipović, Vujačić, Marković, Urošević, Traore, Natho, Dijabate, Menig, Pavlović, Rikardo.

II POLUVREME

96. MINUT: Kraj, Partizan je pobedio

90. MINUT: Šta je promašio Andrade. Sam je bio ispred golmana domaćih i šutirao je direktno u njega.

79. MINUT: Popović je ostao da leži na zemlji nakon sudara sa jednim igračem domaćeg tima, ušla je medicinska ekipa Partizana i biće sve u redu sa golmanom crno-belih.

67. MINUT: Povredio se Kvinsi Menig i umesto njega ulazi Patrik Andrade.

61. MINUT: Tražili su crno-beli penal, sudija je procenio da ga nije bilo, a onda u sledećem napadu Kvinsi Menig i Rikardo Gomeš su imali dve šanse za gol, ali nisu uspeli da postignu gol.

53. MINUT: Duda je bio sam na ivici kaznenog prostora Partizan, odbijena lopta je došla do njega, on je neometano šutirao, ali pored gola. kelne je krenuo vrlo agresivno u drugom poluvremenu.

46. MINUT: Počelo je drugo poluvreme u Kelnu, sa centra su krenuli domaći igrači.

I POLUVREME

45. MINUT: Poluvreme u Nemačkoj. Crno-beli imaju prednost. Tempo igre je bio vrlo jak, a igrači trenera Gordana Petrića su bili na visini zadatka.

40. MINUT: Kakva prilika za Partizan. Dva vezana kornera za Partizan u samo nekoliko sekundi i iz toga se izrodila velika prilika. Dijabate je prihvatio odbijenu loptu uleteo u kazneni prostor, zatim je dodao do Uroševića, koji je šutirao, a golman domaćih je instiktivno podigao ruku, lopta ga je pogodila i zatim završila na stativi.

 

 

36. MINUT: Velika prilika za Partizan. Imali su crno-beli kontru, ali je Pavlović izabrao najlošije rešenje i propala je šansa za 2:0.

31. MINUT: Ponovo šansa za Keln. Još jendom je igrač Kelna ostao sam na pet metara, ali je Dic veoma slabo šutirao direktno u Popovića. 

29. MINUT: Kajnc je oprobao šut sa nekih 20. metara, a lopta je završila u rukama Aleksandra Popovića koji je bio dobro postavljen.

23. MINUT: Mnogo sreće za Partizan. Adamjan je bio sam na petercu, skočio je, šutirao glavom, ali je pogodio prečku i lopta je otišla u gol-aut. Period baš loše igre tima iz Humske.

20. MINUT: Period dominacije domaćeg tima, ali bez konkretnog učinka. Crno-beli se organizovano brane.

8. MINUT - GOOOL: Slobodan udarac za Partizan s leve strane izveo je Bibras Natho, najviši u skoku je bio Svetozar Marković i crno-beli vode u Nemačkoj.

 

 

4. MINUT: Sjajna atmosfera na "Rajn Enerdži" stadionu, a crno-beli imaju solidnu podršku sa tribina. Za sada nema nikakvih velikih uzbuženja na terenu.

1. MINUT: Meč je počeo, prvi sa centra kreću igrači Partizana.

Partizan je stigao u Keln bez Ljubomira Fejse i Kristijana Belića, ali rešen da na "Rajn Enerdži" stadionu (21.00, TV Arena Premium 1) nastavi sa dobrim partijama u Ligi konferencije i težnji da na kraju stigne do jednog od prva dva mesta koja garantuju proleće u Evropi.

Trener Gordan Petrić napravio je veliko iznenađenje budući da će crno-beli zaigrati sa dva špica, a pored standardnog Rikarda Gomeša u napadu srpskog vicešampiona će se naći i oporavljeni Andrija Pavlović, dok je sve ostalo u ekipi manje-više očekivano.

Kristijana Belića i Ljubomira Fejsu menjaju patrik Andrade i Hamidu Traore, a velike nade crno-beli polažu u raspoloženog Bibarsa Natha i njegove lopte "sa očima" ka Dijabateu, Menigu i pomenutom dvojcu u završnici napada.

Keln je u sjajnoj formi, igra brz i direktan fudbal uz odlične prekide. I večeras ima šansu pred svojim navijačima da se osami na čelu grupe D.

Liga konferencija

Grupa D, 3. kolo

Slovacko - Nica 0:1

/Pepe 54/

Keln - Partizan 0:1 (0:1)

/Marković 8/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport