Fudbal

Kanga produžio ugovor do 2025: Zvezda je moja kuća, Srbija druga domovina

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2022

-

13:43

Kanga produžio ugovor do 2025: Zvezda je moja kuća, Srbija druga domovina
Kanga produžio ugovor do 2025: Zvezda je moja kuća, Srbija druga domovina - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Gelor Kanga je motorna snaga Crvene zvezde a koliki je njegov uticaj i značaj za igru pokazuje i potez uprave crveno-belih koja je sa njom produžila ugovor do juna 2025. godine.

"Kanga je svoju karijeri u Zvezdi obeležio na fantastičan način. On je izuzetan igrač, borac i verujem da će iz njegovog primera kako se profesionalno odnosi prema poslu i dresu kluba učiti i mlađi. Posebno raduje da Kanga ima i naš pasoš, pa verujem da će i ostatak karijere provesti u Srbiji", u uvodu je rekao predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Sportski direktor Mitar Mrkela produžetak ugovora objasnio je težnjom kluba da sa osloncima tima imaju dugoročne ugovore jer taj kontinuitet igranja donosi stabilnsot i igre i rezultata.

"Ono što smo obećali i činimo, porasli smo mnogo, želimo još više. Kanga u sebi ima i znanja i želje, sa njim i bez njega igra Zvezde nije ista. Uvek igra na maksimumu, ne deli utakmice na velike i male. Za nas je važno da igrači imaju kontinuitet, dugo nismo imali tim sa ovakvim kontinuitetom", istakao je između ostalog Mrkela.

 

 

Gelor Kanga je od 2016. godine u Zvezdi, sa pauzom od dve i po sezone u Sparti, odigrao je 163 utakmice za Crvenu zvezdu, postigao 31 gol u 44 asistencije. U Superligi je na 101 meču bio strelac 20 pogodakat uz 34 asistencije.

"Zahvalio bih se predsedniku i direktoru, ali i svim ljudima koji nisu ovde. Hvala na povrenju koje ste mi dali, produžetak ugovora je važan za mene. Probaću da uradim još više za Zvezdu. Moramo ove godine da osvojimo titulu i uradimo u Evropi najbolje što možemo. Od prvog dana u Zvezdi osećao sam se kao kod kuće, ona je moj dom. Od svih ljudi, kao u klubu tako i u gradu sam osetio pažnju i ljubav, zato im i dajem najbolje od sebe", istakao je Gelor.

Protiv Ferencvaroša je postigao dva gola, drugi je podsećao na onaj sa Krasnodarom. Nije Gabonac sa srpskim pasošem mogao da se odluči koji je od ta dva lepši.

"Ne znam, ja sam uvek zadovoljan kad pobedimo. Ne uspevam da izrazim osećanja uvek. Gol protiv Krasnodara mi je ostao u sećanju, bio je fantastičan i uvek ću ga se sećati jer je bio istorijski. Posle utakmice sa Ferencvarošem sam bio srećan. Imamo izvanredne igrače, za nas je to bila jedna velika utakmica. Dali smo maksimum i zaista sam zadovoljan igrom ekipe. Kolektiv čini snagu Zvezde, ostaju nam tri utakmice, pripremićemo se za narednu u Budimpešti".

Ciljevi su za njega isti, samo šampionski.

"Svakog dana se trudimo da proživimo najlepše momente a oni su biti u grupi sa šampionima. Trofeji su pokloni u mom životu. Nadam se da ćemo osvojiti titulu ove godine i igrati naredne sezone u Ligi šampiona, a u Ligi Evrope proći grupnu fazu. Želimo da igramo sa najboljima, ne da ih gledamo. Zvezda ima veliku istoriju".

Ne bi imao ništa protiv da karijeru završi u Ljutice Bogdana.

"Zadovoljan sam u Beogradu, ono što je klub pokazao prema meni. Postao sam građanin Srbije iako dolazim iz Gabona i to je čast. Srbija je moja druga domovina. Ne mogu danas da kažem da li ću završiti sportsku akrijeru u Zvezdi. Na meni je da dam najbolje od sebe, imamo mnogo toga da dam. Ovde se osećam kao kod kuće, a ko zna, možda ću i da završim karijeru ovde", zaključio je Gabonac.

Komentari (0)

Sport