Fudbal

Milojević pred Ferencvaroš: Uvek idemo na pobedu, to nam je u DNK

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2022

-

19:06

Milojević pred Ferencvaroš: Uvek idemo na pobedu, to nam je u DNK
Miloš Milojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 21.00 (TV Arena 1 premium) gostuju Ferencvarošu u okviru četvrtog kola grupne faze Lige Evrope.

Šef stručnog štaba crveno-belih, Miloš Milojević, odražo je konferenciju za medije pred taj duel. Na samom početku, predstavnici mađarskih medija su ga upitali šta očekuje od atmosfere i šta vidi kao najveću snagu protivničke ekipe:

"To samo može da nam bude plus više, momci su naviknuti na dobru atmosferu, čuli smo sve najbolje o njoj ovde, tako da se nadam da će biti fudbalska i da će svi moći da uživaju. Što se tiče snage protivnika, jako su dobri u tranziciji, brzi igrači napred, kreativni... Tako da to moramo opet da neutrališemo, to je bila jedna utakmica koju smo već zaboravili, ovu sutra krećemo od nule i opet moramo sve iste stvari da ponovimo čak i bolje".

Potom je usledilo pitanje da li bi prihvatio nerešen rezultat pre utakmice:

''Ne mogu pre utakmice da se zadovoljim nerešenim, to nije ni u mom, ni u karakteru kluba, a ni igrača. Mi svaku utakmicu idemo na pobedu. Sad, nekad se tako odigra da budete zadovoljni bodom, ali pre utakmice ne. Ne zbog toga što ne poštujemo Ferencvaroš i zato što smo ih pobedili 4:1. Kažem opet, poštujemo ih pripremamo se maksimalno ozbiljno, ali to nije u genu kluba, ni u mom. Ja ne mogu ni sa sinom da igram i da pristanem na nerešeno''.

Istakao je Milojević da je na ''slatkim mukama'' kada se radi o izboru tima za sutra, s obzirom na to da su svi igrači zdravi:

''Svi igrači su zdravi, oni koji nisu bili u protokolu za zadnje dve utakmice su se vratili trenažnom procesu i na slatkim smo mukama koga staviti u tim. Osman Bukari trenira isto kao i svi ostali. Nemam dileme, obično sve rešim dan pred utakmicu, nisu lake odluke, imamo dva dobra, a negde i tri igrača na svakoj poziciji. Tako da, nisu lake odluke, ali to je nešto u šta verujemo u odnosu na ono što smo videli u prethodnim utakmicama, treninzima i svemu. Zbog toga sam i plaćen, da donosim odluke''.

Da li će Ferencvaroš drugačije izgledati zbog povratka najboljeg asistenta Eldara Čivića?

"Što se tiče samog Čivića, znam kvalitet tog igrača zato što sam imao par reprezentativaca BIH koji su igrali kod mene, pa znam o njima, a i kada sam ih pratio. Kvalitetan igrač, dosta im donosi ofanzivno. Ja mislim da tu njihov šef sprema neko iznenađenje. Ako bude Čivić igrao, prosto je, ako imaju dobrog izvođača ne treba praviti jeftine faulove. Takođe bi nam pomoglo da igramo daleko od našeg šesnaesterca. Naravno, prekidi su stvar koncentracije i karaktera ekipe, to momci rade dobro već godinama i treba nastaviti taj trend. Znamo njega, znamo sve ostale igrače, imaju kvalitetan tim i opcije na svakoj poziciji. Oni svoj stil igre neće promeniti, možda će biti agresivniji od početka nego što su bili kod nas. Negde su možda kalkulisali da im bod odgovara, ovde će ići na pobedu. Moramo da obratimo pažnju da ne budemo previše komforni u centralnoj zoni. Dobro smo upoznati sa njihovim sistemom''.

Mladi Jovan Mijatović je krenuo sa ekipom u Mađarsku, da li će biti u konkurenciji za tim:

''On je jedan od 23 igrača koja su u sastavu i svako od njih ima šansu da igra. Unapred pravimo neke planove, ali nekad utakmica ode u totalno drugom smeru i delujete na licu mesta. U DNK Crvene zvezde je da daje šansu mladima, kao što je Strahinja (Eraković) iskoristio priliku. Odgovornost je na njima da ne polete i na vama novinarima da ih ne dignete u vasionu posle jednog meča. Mislim da treba da radi kao što radi, a šansa će doći kad bude zaslužio''.

Za kraj, odgovorio je na pitanje šta misli o potencijalnom nastanku regionalne lige na Balkanu:

''Čuo sam to i u Švedskoj, da će biti tih regionalnih takmičenja. Znam da će UEFA tu odlučivati, mislim da treba da se zadrži kvalitet domaćeg prvenstva, naravno ako ga nema, nećemo se ni razvijati. Regionalno takmičenje može da bude dobro, ali nije to pitanje za mene. Ja radim sve u svojstvu fudbala, kako bi on bio bolji''.

 

 

Komentari (0)

Sport