Fudbal

Cicipas spreman za Vimbldon: Iz poraza od Đokovića na Rolan Garosu sam izašao kao bolji teniser

Komentari

Autor: Euronews

27/06/2021

-

18:19

Cicipas spreman za Vimbldon: Iz poraza od Đokovića na Rolan Garosu sam izašao kao bolji teniser
Đoković i Cicipas - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Grčki teniser, Stefanos Cicipas, uoči početka teniskog turnira u Vimbldonu, izjavio je da želi da prekine dominaciju Novaka Đokovića.

“On je kompletan igrač i uradio je velike stvari tokom svoje karijere. Mi kao mlađa generacija, mada više ne zovem sebe članom mlađe generacije, gladni smo trofeja i voleli bi ostvarimo nešto slično jednog dana. Tu smo da ga zaustavimo i da na neki način stavimo tačku na njegov san,“ rekao je Cicipas i dodao da je veliki izazov da igra sa jednim od najvećih igrača u istoriji tenisa.

Svetski broj četiri se osvrnuo i na poslednji duel sa našim teniserom na Rolan Garosu.

“Biti strpljiv je jako važna stvar, to je velika lekcija koju nosim iz Pariza. Bio sam jako blizu da ga pobedim u tom meču. Izvukao sam dosta pozitivnih pouka sa ovogodišnjeg turnira u Francuskoj i siguran sam da ću sledeće godine odigrati mnogo zrelije i bolje. Posle Pariza, momentalno sam došao ovde i proveo sam nekoliko dana na selu, nadomak Londona. Tu sam se opuštao, oporavljao telo i išao na fizioterapiju, kako bih spremno dočekao turnir na travnatoj podlozi“, rekao Cicipas.

Po projekciji žreba Đoković i Cicipas bi eventualno mogli da se sastanu u polufinalu Vimbldona.

Komentari (0)

Sport