Fudbal

Juventus slavio u torinskom derbiju: Vlahović savladao Milinković-Savića i doneo tri boda svom timu

Komentari

Autor: Euronews

15/10/2022

-

20:13

Juventus slavio u torinskom derbiju: Vlahović savladao Milinković-Savića i doneo tri boda svom timu
Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP - Copyright Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Torinski derbi u 10. kolu italijanske Serije A pripao je Juventusu, koji je slavio sa 1:0 (0:0), a odlučujući pogodak postigao je Dušan Vlahović.

Meč je bio veoma uzbudljiv i deluje da je moglo biti više golova, međutim, deo zasluga idu Vanji Milinković-Saviću, dok drugi deo svakako ide lošoj realizaciji igrača, pogotovo Juventusovih.

Gosti su dobro otvorili meč, ali su prvu pravu priliku imali u 34. minutu. Dušan Vlahović je primio loptu u protivničkom šesnaestercu i dobro šutirao, ali je Vanja uspeo da odbrani. Nepun minut nakon toga Manuel Lokateli je bio u šansi, ali je sjajni golman Torina ponovo dobro reagovao.

U nastavku je Juventus više napadao, ali daleko od toga da Torino nije pokazivao zube. Međutim, jedina stvar koja je domaće držala u životu jeste fantastični Milinković-Savić koji je ''začarao'' gol.

Bilo je i situacija kada su napadači Juventusa bili loši u završnici, na primer kada je Filip Kostić sa levog boka na lep način uposlio Moisa Kina, koji je bio sam pred golom, ali očajno šutirao i tako upropastio šansu.

Ipak, Dušan Vlahović se pobrinuo da Juventus ode sa sva tri boda. Igrao se 74. minut kada je srpski reprezentativac posle kornera natrčao na loptu na drugoj stativi i pogodio za konačnih 1:0.

Kao što smo već pomenuli, Vlahović i Kostić su bili u startnoj postavi Juventusa i odigrali su devedeset minuta. Sa druge strane, u startnoj postavi Torina je bio pomenuti Vanja Milinković-Savić, ali i Saša Lukić i Nemanja Radonjić.

Serija A, 10. kolo

subota

Empoli - Monca 1:0 (1:0)
/Has 11)

18.00 Torino - Juventus (A1P)

20.45 Atalanta - Sasuolo

nedelja

12.30 Inter - Salernitana (A2P)

15.00 Lacio - Udineze

15.00 Specija - Kremoneze

18.00 Napoli - Bolonja

20.45 Verona - Milan

ponedeljak

18.30 Sampdorija - Roma (A1P)

20.45 Leće - Fiorentina (A1P)

 

Komentari (0)

Sport