Fudbal

Nije igrano u avgustu, igraće se danas: Partizan dočekuje Napredak, Zvezda gostuje Vojvodini

Komentari

Autor: Euronews

20/10/2022

-

09:47

Nije igrano u avgustu, igraće se danas: Partizan dočekuje Napredak, Zvezda gostuje Vojvodini
Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Odložene utakmice 5. kola Mozzrat bet Superlige Srbije između Partizana i Napretka, odnosno Vojvodine i Crvene zvezde, koje su bile planirane za avgusti, biće odigrane danas.

Meč u Humskoj počinje u 16.45 časova (TV Arena 1 Premium) i u njemu je, bez ikakve dileme, domaći sastav apsolutni favorit, sa čime se slažu oba trenera, ali i naglašavaju da to ne mora ništa da znači.

"Napredak može da nam napravi problem, kao što je to činio u prethodnim sezonama. Radi se o iskusnoj ekipi, a mi ćemo morati da rizikujemo. Biće teško, ali da se ne lažemo, Partizan se pita. Nadam se pobedi, a onda ulazimo ponovo u isti ritam četvrtak – nedelja", poručio je trener crno-belih Gordan Petrić, dok je njegov kolega Dušan Đorđević istakao:

"Od dolaska Gordana Petrića Partizan se podigao i danas igra ozbiljan fudbal. Imaju crno-beli veliki fond kvalitetnih igrača, pa je nezahvalno spremati se za jednog, dvojicu, ili trojicu, jer mogu da ugroze protivnika na više različitih načina. Davati neke optimističke prognoze pred ovakvu utakmicu, lako može čoveku da se obije o glavu. Svesni smo da nas u ovom gustom rasporedu čeka pakleno težak zadatak, ali potrudićemo se da im, što je moguće bolje, ispariramo defanzivno, ali i da kreiramo ozbiljne napade, kako bi došli u situaciju da im ugrozimo gol".

Odmah po okončanju ovog susreta u 18.55 (TV Arena 1 Premium) na programu je i derbi u kojem Vojvodina dočekuje Crvenu zvezdu.

’Mi nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo toga da dobijemo. Ovu utakmicu vidim kao ispit snage našeg kolektiva, naše uprave, tima i navijača. Ne bih mnogo pričao o ekipi Crvene zvezde koja je pokazala svoj kvalitet. Glavni igrači Zvezde opšte poznati su svima nama. Ekipa Vojvodine ima svoje uspone i padove, ali verujemo u to i da u napadačkom delu tima imamo igrače koje možemo više da koristimo, baš kao i u fazi odbran. Naš cilj je da dođemo na taj nivo da možemo da odgovorimo svakom rivalu, sa pobedničkim stavom i željom da osvojimo bodove", kaže trener Novosađana Milan Rastavac, a šef stručnog štaba aktuelnog šampiona Miloš Milojević ističe:

"Ne razmišljamo o tome da li je Vojvodina u krizi, već idemo sa ciljem da odigramo našu utakmicu i da se podignemo na nivo na kom možemo da budemo i na kom smo bili u mnogim mečevima. To u kakvoj su formi, može da bude i plus i minus, jer smo prošle nedelje imali protivnika sa nizom pobeda, dok je sad drugačija situacija, ali dobro znamo kvalitet Vojvodine i u stručnom štabu i u igračkom kadru, tako da se više spremamo na to, nego što im pratimo formu".

Komentari (0)

Sport