Fudbal

Mladi Portugalac Pineiro sudiće Zvezdi, a iskusni Mađar Vad deliće pravdu Partizanu u Nici

Komentari

Autor: Euronews

25/10/2022

-

11:04

Mladi Portugalac Pineiro sudiće Zvezdi, a iskusni Mađar Vad deliće pravdu Partizanu u Nici
Vad - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Mladi portugalski sudija i iskusan mašarski arbitra sudiće mečeve Crvene zvezde i Partizana u 5. kolu evrokupova.

Duel Crvene zvezde i Trabzona u okviru 5. kola Grupe "H" Lige Evrope na beogradskom stadionu "Rajko Mitić" (21.00, TV Arena Premium 1) poveren je mladom portugalskom arbitru Žaoau Pineiri, koji iima evropskog iskustva jer je sa FIFA znakom od 2016. godine.

Ove sezone je već vodio pet mečeva u evrokupovima, kao i dva meča u Ligi nacija. Nikad nije sudio srpskim klubovima. Njemu će asistirati Bruno Žezus i Lusiano Maja, četvrti arbitar biće Bruno Žoze Košta, dok će u VAR sobi biti Italijani Marko Guida (VAR) i Fabio Mareska (AVAR).

Duel Partizana u Nici u 5. kolu Grupe "D" Lige konferencija (18.45, TV Arena Premium 1) dobio je da sudi iskusni Mađar Ištvan Vad (47). Ove sezone je vodio četiri susreta pod okriljem UEFA, a navijačima crno-belih možda je ostao u sećanju jer je davne 2015. godine vodio duel crno-belih protiv Steaue u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona koji je srpski klub dobio 4:2.

Mađar je na FIFa listi od 2008, a sudio i selekciji Srbije 2013. godine protiv Škotske u Beogradu kada su "orlovi" dobili rivala 2:0 u kvalifikacijama za SP u Brazilu. Bio je na centru i omladinskoj selekciji Srbije na EP 2009. godine protiv Francuske (1:1).

Komentari (0)

Sport