Fudbal

Liverpul nadigrao Napoli, Tadić i Ajaks u Ligi Evrope

Komentari

Autor: Euronews

01/11/2022

-

23:13

Liverpul nadigrao Napoli, Tadić i Ajaks u Ligi Evrope
Liverpul nadigrao Napoli, Tadić i Ajaks u Ligi Evrope - Copyright Tanjug/(AP Photo/Jon Super)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Liverpula pobedili su Napoli 2:0 (0:0) u poslednjem kolu Lige šampiona. Sastav italijanskog kluba poklekao je u poslednjih deset minuta susreta što je ekipa Jirgena Klopa umela da iskoristi. 

Prvo je u 85. Minutu posle kornera Darvin Nunjez glavom zapretio Meretu koji je loptu sa gol linije odbio samo do Salaha koji nije imao problem da je plasira u gol. 

Zatim je u nadoknadi vremena Van Dajk takođe glavom pripretio, a na pravom mestu u pravu vreme našao se Nunjez koji je rutinski sproveo loptu u mrežu. 

Treba napomenuti da je Liverpul ovako naneo prvi poraz ekipi Napolije ove sezone, ali će zbog bolje gol razlike Italijani u nokaut fazu otići sa prvog mesta, a Englezi sa drugog. 

Poziciju koja vodi u Ligu Evrope osvojio je Ajaks koji je relativno lako nadigrao Rendžers 3:1 (2:0). Na poluvremu su već Holanđani vodili sa dva gola razlike, strelci su bili Bergus i Kudus. 

Ipak, nadu je škotskoj ekipi povratio Džejms Tavernije koji je bio siguran sa bele tačke, ali je pobedu Ajaksa overio Dušan Tadić sjajnom asistencijom za Franciska Konsisaa. 

Grupa A 

Liverpul - Napoli 2:0 (0:0 

/Salah 85, Nunjez 90+7/ 

Rendžers - Ajaks 1:3 (0:2) 

/Bergus 4, Kudus 29, Konsisao 89 - Tavernije 87p/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport