Fudbal

Šokantna odluka Đerara Pikea, kapiten Barselone u subotu završava karijeru

Komentari

Autor: Euronews

03/11/2022

-

21:42

Šokantna odluka Đerara Pikea, kapiten Barselone u subotu završava karijeru
Šokantna odluka Đerara Pikea, kapiten Barselone u subotu završava karijeru - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Đerar Pike je šokirao Španiju i svet najavivši da će u subotu odigrati poslednji meč u karijeri!

Španski defanzivac se oglasio putem društvenih mreža i saopštio da će mu utakmica u subotu protiv Almerije na "Kamp Nou" biti poslednja u karijeri. 

“Kulesi, Đerar ovde. Poslednjih nekoliko nedelja i meseci su mnogi pričali o meni. Do sada, ja nisam govorio ništa. Ali sada ja želim da budem taj koji će progovoriti o sebi.

Kao i mnogi od vas, oduvek sam bio navijač Barselone. Odrastao sam u porodici koja je bila zaljubljena u fudbal i Barselonu. Od malih nogu nisam želeo da postanem fudbaler. Želeo sam da postanem fudbaler Barselone. Poslednjih dana sam mnogo razmišljao o tom dečaku.

Šta bi mali Đerar pomislio kada bi saznao da će mu svi snovi biti ostvareni? Da će biti prvotimac Barselone. Da će osvojiti sve moguće trofeje. Da će postati prvak Evrope. Da će postati prvak sveta. Da će igrati zajedno sa najboljim fudbalerima u istoriji. Da će postati jedan od kapitena. Da će tamo steći prijatelje za ceo život.

 

 

Prošlo je 25 godina otkako sam se priključio Barseloni. Odlazio sam i vraćao se. Fudbal mi je dao sve. Vi “Kulesi” ste mi dali sve. Sada kada su svi dečji snovi ostvareni, želim da vam kažem da je kucnuo čas da ovo divno putovanje privedemo kraju. Uvek sam govorio da posle Barse neće biti nijedan drugi klub u mom životu. Tako će i da bude. Utakmica u subotu na Kamp Nou će mi biti poslednja.

Prelazim u redove običnih navijača. Nastaviću da pružam podršku Barseloni i preneću ljubav prema njoj na svoju decu, kao što je i moja porodica na mene. Znate me. Pre ili kasnije, vratiću se. Vidimo se na Kamp Nou. Živela Barsa”, izdeklamovao je Pike.

Pike je od posle omladinskog staža u "La Masiji" otišao na četiri godine u Mančester junajted, vratio se 2008. na "Kamp Nou" i do sada odigrao 615 mečeva uz 52 gola. Osvojio je osam titula prvaka Španije, 7 Kupova Kralja, šest Superkupova Španije, tri Lige šampiona, tri Superkupa Evrope i tri SP za klubove. Bio je svetski prvak sa Španijom 2010. i evropski prvak 2012. godine.

Selektor Luis Enrike stavio ga je na širi spisak od 55 igrača za Mundijal u Kataru, ali je Pike sam odlučio kada da označi kraj karijere.

Komentari (0)

Sport