Fudbal

Švajcarci objavili konačan spisak za Mundijal: Jakin pozvao četiri golmana

Komentari

Autor: Euronews

09/11/2022

-

11:45

Švajcarci objavili konačan spisak za Mundijal: Jakin pozvao četiri golmana
Tanjug/Naomi Baker/Pool via AP - Copyright Tanjug/Naomi Baker/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Selektor reprezentacije Švajcarske, Murat Jakin, saopštio je konačan spisak fudbalera koji će igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Na spisku se našlo 26 igrača, a najveći upitnik bio je pored imena golmana, Jana Zomera, za koga se strahovalo da možda neće biti sa ekipom. Ipak, selektor ga je uvrstio u sastav, što znači da će računati na njega na Mundijalu.

golmani: Jan Zomer (Borusija M), Jonas Omlan (Monpelje), Gregor Kobel, Filip Ken

odbrana: Silvan Vidmer (Majnc), Fabijan Šer (Njukasl), Manuel Akandži (Mančester Siti), Niko Elvedi (Borusija M.), Eraj Džomert (Valensija), Rikardo Rodrigez (Torino), Edmilson Fernandez (Majnc)

vezisti: Granit Džaka(Arsenal), Remo Frojler (Notingem F.), Denis Zakarija (Čelsi), Đibril Sou (Ajntraht F.), Renato Stefen (Lugano), Fabijan Frej(Bazel) , Mikel Ebišer (Bolonja), Džerdan Šaćiri (Čikago), Ardon Jašari (Lucern)

napadači: Haris Seferović (Galatasaraj), Bril Embolo (Monako), Ruben Vargas (Augsburg), Noa Okafor (Salcburg), Kristijan Fasnaht (Jang Bojs), Fabijan Rider (Jang Bojs)

Da podsetimo, Švajrcaska je u grupi sa Srbijom, Brazilom i Senegalom. Meč između ''Orlova'' i Švajcaraca zakazan je za drugi decembar.

Komentari (0)

Sport