Fudbal

Igraju se zaostali mečevi 7. kola Superlige Srbije: Partizan dočekuje Spartak, Zvezda gostuje Čukaričkom

Komentari

Autor: Euronews

10/11/2022

-

10:31

Igraju se zaostali mečevi 7. kola Superlige Srbije: Partizan dočekuje Spartak, Zvezda gostuje Čukaričkom
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dva odložena meča 7. kola Mozzart Bet Superlige Srbije između Partizana i Spartaka (16.30), odnosno Čukaričkog i Crvene zvezde (18.45) biće odigrani na stadionu u Humskoj i na Banovom brdu uz direktne prenose na kanalu TV Arena 1 Premium.

Ovi susreti trebalo je da budu odigrani u drugoj polovini avgusta, ali su pomereni zbog obaveza "večitih rivala" u kvalifikacijama za evrokupove.

"Ponekad su igrači preumorni za ove utakmice, ali nadam se da ćemo odraditi tu utakmicu, onako kako treba, kao i još jednu u nedelju, pa da se lepo odmorimo i spremamo za drugi deo sezone. Gosti dolaze rasterećeno, jer ih čeka teška utakmica u nedelju sa Voždovcem. Moramo da se koncentrišemo, da izvučemo ove dve utakmice. Posle TSC-a sam rekao da se divim igračima kako nalaze energiju, bio sam u njihovoj koži, nemam nijednu primedbu na zalaganje, nekad su tehničke stvari slabije, ali popravićemo i to", kaže trener Partizana Gordan Petrić, a njegov kolega sa suprotne strane Ljubiša Dunđerski ističe:

"Ne bih trošio previše reči o igračkom kadru Partizana i treneru Partizana Gordanu Petriću koji je uspeo da podigne ekipu na fenomenalan nivo. Imamo nekoliko povređenih igrača i nekoliko njih koji imaju problem sa kartonima i koji, ako dobiju još jedan, neće moći da nastupe u narednom susretu. Daćemo sve od sebe da odigramo jednu dobru takmičarsku utakmicu, svaki bod nam je bitan, jer smo u situaciji kakvoj jesmo."

derbi 7. kola odigraće s en Banovom Brdu gde četvtoplasirani Čukarički dočekuje lidera na tabeli Mozzart Bet Suoelrige ekipu Crvene zvezde. Crveno-beli imaju sedam bodova više od Partizana i sigurno su osvojili "jesenju titulu" zbog čega im je uoči večerašnjeg susreta čestitao trener domaćih Dušan Kerkez.

"Čestitke Zvezdi na tome što će polusezonu završiti na pvom mestu, ali i na svemu pokazanom u Evropi, bez obzira što nisu prošli dalje. Pred nama je zahtevna utakmica, igranje protiv večitih rivala uvek je poseban događaj. Crvena zvezda ima odličnu ekipu, sa još boljim pojedincima. Sa druge strane, smatram da i mi imamo kvalitet da odigramo dobru utakmicu. Trudićemo se da neutrališemo individualni kvalitet Zvezde. Odigraćemo nešto što pokušavamo cele ove sezone, videćemo da li će to biti dobro", rekao je Kerkez, dok je trener aktuelnog šampiona Miloš Milojević naglasio:

"Čukarički je u malom padu rezultata, ali ima dobar trend igre, kvalitetna su ekipa sa sjajnim igračkim kadrom i posebnim talentom u ofanzivi. Imali su nesreću da ne ostvare povoljan rezultat na nekoliko utakmica, ali u pripremi meča im ukazujemo maksimalno poštovanje i spremamo se za susret, ne gledajući njihovu trenutnu formu. Zadovoljan sam bodovnim saldom koji smo ostvarili u ligi, pogotovo ako se uzme u obzir da smo od 11 utakmica, svega tri imali kod kuće i osam na gostovanju, a to uopšte nije lako. Mislim da smo u mnogim utakmicama mogli da pružimo bolju igru, ali bilo je mečeva gde smo bili veoma dobri. Svesni smo toga, ali uvek sebi postavljamo najviše ciljeve, tako da, želimo da unapređujemo i rezultat, i igru, i igrače. Znamo gde smo i šta smo i dobro je što imamo trend rezultata, koji ćemo, nadam se, nastaviti protiv Čukaričkog".

Mozzart Bet Supelriga Srbije, odloženi mečevi 7. kola

Partizan - Spartak 16.30 (TV Arena 1 Premium)

Čukarički - Crvena zvezda 18.45 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport