Fudbal

Aleksandar Katai tek u nadoknadi doneo Zvezdi pobedu u Surdulici

Komentari

Autor: Euronews

13/11/2022

-

15:30 >> 15:35

Aleksandar Katai tek u nadoknadi doneo Zvezdi pobedu u Surdulici
Katai - Copyright facebook.com/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda nije ponovo zastala u Surdulici, hrabri Radnik je u 19. kolu Mozzart bet Superlige odolevao šampionu sve do nadoknade kada je Aleksandar Katai drugim golom iz slobodnog udarca doneo pobedu 2:1 (0:1) za miran zimski san. Ponovo su kao i prošle sezone Surduličani bili na pragu da otkinu bodove šampionu jer je Miloš Spasić ponovo pogodio mrežu Borjana kao i pre godinu dana, ali šampion je imao lucidnog i spretnog "Magika" Kataija koji je sa dva gola potpisao trijumf za veliku prednost.

 

 

Crvena zvezda je igrača bez Gelora Kange, Aleksandra Pešića, Osmana Bukarija i Milana Rodića, ali je bila rešena od starta da dođe do pozitivnog rezultata. Domaćin se dobro i organizovano branio, vrebao je šansu iz kontre i prekida, bio opasan u dva-tri navrata i potpuno bez sreće u 35. minutu. Zapaženi i rastrčani Kings Kangva je šutirao sa 17 metara, lopta se od bloka odbila do Aleksandra Kataija koji je za razliku od dve situacije do tada sa osam metara rutinski savldao vrlo dobropg Vujanca i doneo lieru prednost na poluvremenu.

Milan Borjan je sjajno u 22. minutu zaustavio udaraca glavom Danoskog posle kornera i to je bila i najbolja prilika za domaćina. Solidni Azarov, ka Katai (tri puta), Mustafa pretili su domaćinima bezuspešno jer je Vujanac branio sve što je bilo do njega.

 

 

Uzdao se Radnik u kontru i posle tri minuta u nastavku uspeo je da izjednači. Miloš Spasić se stuštio po levoj strani, sustigao ga je Mijailović, ali nije uspeo da ga zaustavi pa je krilni napadač domaćina iskosa matirao Borjana. Pretplatio se Spasić na golove Zvezdi, bio je strelac i prošle godine u senzacionalnoj pobedi Surduličana od 2:1.

Napala je Zvezda, pokušavali su preko krila, klroz sredinu, pretili iz prekida. Međutim, Radnik se odlično branio i odolevao, a u 78. minutu preko Duronjića propustio veliku priliku za preokret. Šutirao je krilni napadač sa 13 metara tik pored stative.

Morao je Ben bolje da iskoristii zicer u finišu, kao i da Mitrović sa pet metara bude precizniji, ali gosti jednostavno nisu imali ni dovoljno svežine, ni koncentracije da osvoje sva tri boda kroz igru. Jesu iz prekida, kada je Katai sa 17 metara lukavo šutirao i iznenadio Vujanca pogodivši nejgov ugao. Teška pobeda crveno-belih.

Radnik - Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Strelci: Spasić u 48. za Radnik, a Katai u 35. i 90+3. minutu za Zvezdu. Stadion: Radnika. Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Nenad Minaković.

RADNIK: Vujanac – Sadik, Oreščanin, Petrović (od 82. Velikić), Rustemović – Stojanović, Marong (od 65. Subotić) – Spasić, Danoski, Duronjić – Kunić (od 72. Bogdanović).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Eraković (od 86. Gobeljić), Dragović, Milunović, Azarov – Mijailović (od 86. Sanogo), Kangva (od 66. Srnić) – Mustafa, Ivanić (od 46. S. Mitrović), Katai – Mijatović (od 57. Ben).

Mozzart Bet Supeliga, 19. kolo

Petak

Javor - Napredak 2:1 (0:1)
/Kembel 79, Tanko 86 - Šarić 25/

Subota

Mladost - Kolubara 2:1 (1:0)
/Radivojević 31, Bojović 62/

TSC - Radnički Niš 2:0 (1:0)
/Đakovac 1, Cvetković 67/

Vojvodina - Radnički 1923 2:1 (0:0)
/Ponjević AG 48, Simić 55 - Vidović 78/

Nedelja

Radnik - Crvena zvezda 1:2 (0:1)
/Spasić 48 - Katai 35, 90+3/

Partizan - Novi Pazar 15.30 (TV Arena 1 Premium)

Čukarički - Mladost GAT 17.30 (TV Arena sport 4)

Voždovac - Spartak 19.30 (TV Arena sport 4)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport