Fudbal

Gordan Petrić: U prvenstvu smo mogli bolje, ispunili smo cilj u Evropi

Komentari

Autor: Euronews

16/11/2022

-

13:12

Gordan Petrić: U prvenstvu smo mogli bolje, ispunili smo cilj u Evropi
Gordan Petrić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Odigrano je 19 kola Mozzart Bet Superlige Srbije i nastavak sezone zakazan je za februar. Crvena zvezda je prva na tabeli sa velikih 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Šef stručnog štaba crno-belih, Gordan Petrić, istakao je da je bodovna razlika nuspojava par loših partija njegovog tima, ali i sudijske pomoći Crvenoj zvezdi:

"Ponoviću da su najveći problem srpskog fudbala Partizan i Zvezda. Očigledno je da u ovom trenutku Zvezda ima neku pomoć. Rekao sam to jer treba da učinimo sve da se ne posvađamo oko fudbala. Kao bivši igrač sam osetio da se navlačilo za Zvezdu. Kada sudija podigne tablu onako i produži meč koliko je učinio, onda se vidi da se pomaže Zvezdi u Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru. Sada ste u Surdulici videli, da se to dešaval

Odigrano je 19 kola Mozzart Bet Superlige Srbije i nastavak sezone zakazan je za februar. Crvena zvezda je prva na tabeli sa velikih 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Šef stručnog štaba crno-belih, Gordan Petrić, istakao je da je bodovna razlika nuspojava par loših partija njegovog tima, ali i sudijske pomoći Crvenoj zvezdi:

"Ponoviću da su najveći problem srpskog fudbala Partizan i Zvezda. Očigledno je da u ovom trenutku Zvezda ima neku pomoć. Rekao sam to jer treba da učinimo sve da se ne posvađamo oko fudbala. Kao bivši igrač sam osetio da se navlačilo za Zvezdu. Kada sudija podigne tablu onako i produži meč koliko je učinio, onda se vidi da se pomaže Zvezdi u Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru. Sada ste u Surdulici videli, da se to dešavalo na nekom drugom nivou, Partizan bi smanjio bodovnu prednost. To je svima jasno. Nekada se pomagalo Partizanu, sada se pomaže Zvezdi. Nisam slep da to ne vidim. Ima i do nas, mogli smo bolje da igramo protiv Javora i Spartaka i da to dobijemo, ali postoji ta druga strana koja je nesporna, a tiče se sudijske naklonosti Zvezdi".

Potom je prokomentarisao igre svog tima:

"Moj utisak u ova tri meseca je da nam ekipa niti smrdi, niti miriše. Mogli smo više u ligi, prosuli smo sedam bodova. Pre svega dva protiv Zvezde, dva protiv Javora i tri protiv Spartaka. Kada se sve sagleda, morali smo bolje. Protiv Spartaka se osetio umor. Imali smo energiju, to se vidi po pretrčanim kilometrima. Ali na treninzima ih ja gledam svakog dana i vidim da se oseti umor u pasu, u šutu, u kretnjama. Potrebno je imati balans u ekipi, želim da imam igrače iz omladinske škole u kombinaciji sa iskusnijim igračima. U Evropi smo ostvarili cilj. Doduše, mogli smo da budemo i prvi u grupi", rekao je Petrić, a zatim se osvrnuo na ispadanje iz Kupa Srbije:

"U Kupu smo morali bolje, ali ušli smo u neku nervozu. Igrači koji imaju dobru nogu promašili su četiri vezana penala. Kada se sve sabere, zadovoljan sam Evropom, a nezadovoljan domaćim takmičenjima".

Glavna tema u narednim mesecima biće prelazni rok, a Petrić ističe da njegovom timu nisu potrebna trenutna pojačanja, već za narednu godinu:

"Nisu nam potrebna pojačanja samo za naredne mesece, nego za jun mesec, bez obzira koje evropsko takmičenje budemo igrali. Meni kao treneru je bitno da te igrače imam u januaru, da bi ih spremao za jun. Za sada je potrebno da imamo dva ili tri nova igrača, kako bi se ekipa osvežila i unela neka nova energija. Potrebno nam je više različitih igrača. Na sredini imamo nekoliko sporih - Fejsa, Traore, Natho, koji imaju svoju ulogu. Potrebno je i na bočnim pozicijama da se pojačamo".

Za kraj, poželeo je sreću reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru:

"Nadam se da će sve biti u redu i da će nam ulepšati narednih mesec dana. Stvorila se dobra atmosfera oko reprezentacije, tu pre svega mislim na stručni štab. Znam da će Srbija igrati lepršavo i ofanzivno".

o na nekom drugom nivou, Partizan bi smanjio bodovnu prednost. To je svima jasno. Nekada se pomagalo Partizanu, sada se pomaže Zvezdi. Nisam slep da to ne vidim. Ima i do nas, mogli smo bolje da igramo protiv Javora i Spartaka i da to dobijemo, ali postoji ta druga strana koja je nesporna, a tiče se sudijske naklonosti Zvezdi"

Komentari (0)

Sport