Fudbal

Vlahović spreman za Svetsko prvenstvo, Mitrović, Lukić i Kostić propuštaju Bahrein

Komentari

Autor: Euronews

17/11/2022

-

17:08

Vlahović spreman za Svetsko prvenstvo, Mitrović, Lukić i Kostić propuštaju Bahrein
Vlahović spreman za Svetsko prvenstvo, Mitrović, Lukić i Kostić propuštaju Bahrein - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije privodi kraju pripreme za Svetsko prvenstvo u Kataru, a u petak je od 16.30 očekuje prijateljski susret sa Bahreinom.

Pred tu utakmicu govorio je selektor srpskih fudbalera Dragan Stojković.

Stojković je potvrdio da će Dušan Vlahović biti spreman za Svetsko prvenstvo, da je već odradio dva treninga, i to punim intenzitetom.

Za razliku od napadača Juventusa, u timu za Bahrein neće biti Aleksandra Mitrovića, Saše Lukića i Filipa Kostića.

Kada je reč o samom susretu sa Bahreinom, Stojković je istakao da je najvažnije da nema povreda.

"Znamo da je Bahrein reprezentacija sastavljena uglavnom od igrača iz domaćeg šampionata, respektujemo ih, ali ćemo ići na pobedu. Ovo je samo prijateljska utakmica i najvažnije za naš tim je da se niko ne povredi za tih 90 minuta", kazao je Stojković.

Selektor je zahvalio ljudima u Bahreinu na sjajnom prijemu i organizaciji.

"Imamo fenomenalne uslove za rad i pripremu onoga što nas čeka vrlo brzo na Svetskom prvenstvu", naveo je selektor srpskih fudbalera. 

Naveo je Stojković da je želja da Srbija pokaže da je zaslužila da bude učesnik Mundijala.

"Želja nam je da još jednom pokažemo da je Srbija zaslužila da bude učesnik Mundijala u Kataru. Sjajna prilika za sve nas, veoma sam srećan jer prvi put imam priliku da boravim u Bahreinu i želim sa svojim momcima da ostavim što bolji utisak na terenu", rekao je Stojković.

Kapiten ekipe Dušan Tadić rekao je da je atmosfera u ekipi fantastična i da se tu ništa nije promenilo.

"Od prvog dana kada je Stojković preuzeo tim, oseća se pozitivna energija i svi jedva čekamo da se okupimo. Uživamo u svakom mogućem trenutku. Treba samo da se prepustimo, da igramo našu ofanzivnu igru sa puno optimizma i rezultat sigurno neće izostati. Očekivanja za utakmicu protiv Bahreina ista su kao i za svaku pretohdnu, ne zanima nas ime protivnika, uvek idemo na pobedu", rekao je Tadić.

Svetsko prvenstvo počinje u nedelju, 20. novembra, a Srbija će prvu utakmicu odigrati četiri dana kasnije, kada će joj rival biti Brazil. U grupi su još Kamerun i Švajcarska.

Komentari (0)

Sport