Fudbal

Engleska i Iran u klinču na Mundijalu, Bejl želi skalp Amerike

Komentari

Autor: Euronews

21/11/2022

-

09:32

Engleska i Iran u klinču na Mundijalu, Bejl želi skalp Amerike
Engleska i Iran u klinču na Mundijalu, Bejl želi skalp Amerike - Copyright Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

veličina teksta

Aa Aa

Dan nakon što je svečano otvoreno Svetsko prvenstvo u fudbalu, utakmicom u kojoj je domaćin Katar poražen od Ekvadora, u ponedeljak su na programu tri utakmice, u grupama A i B.

Engleska je apsolutni favorit u Grupi B na Mundijalu u Kataru, ali će biti pod imperativom pobede nad Iranom na stadionu "Kalifa internacional" u Al Rajanu. Utakmica počinje u 14 časova.

Oseća se to i po izjavama selektora Gereta Sautgejta koji na otvaranju neće moći da ima desnog Kajla Vokera i veznog igrača Džejmsa Medisona, koji se još uvek nisu oporavili od povreda.

"Kajl Voker se dobro oporavlja, ali neće biti spreman. On trenira i njegov oporavak ide veoma dobro. Džejms nije još uvek na treningu ali sam i kod njega optimist", istakao je Sautgejt.

"Gordi Albion" zna šta se od njih očekuje.

"Spremali smo se 18 meseci za ovo, mi razmišljamo samo o fudbalu. Očekujem da tim bude fokusiran, da bude pozitivan i odigra u skladu sa svojim mogućnostima jer ovo je Mundijal, smotra najboljih selekcija na planeti u ovom momentu", birao je reči Sautgejt.

Iranci se ne predaju, selektor Karlos Keiroš, kome je ovo četvrti Mundijal u karijeri, traži od igrača samo da odigraju najbolje što mogu.

"Igrati protiv Engleske na Mundijalu je kao magija za naše igrače. Za njih će ovaj meč biti ostvarenje sna, jer su uglavnom ove igrače protiv kojih igraju gledali samo na televiziji i maštali kao klinci da protiv njih igraju. Znamo šta nas čeka protiv Engleske, jer je to selekcija sa mnogo talenta, snage i iskustva koji je po meni u krugu favorita za osvajanje Mundijala. Mi idemo meč po meč, tražimo dokazivanje i ne bežimo od toga da želimo u drugi krug", rekao je Keiroš.

Vels bez Džoa Alena igra protiv SAD od 20.00 časova na stadionu "Ahmed bin Ali" u Al Rajanu. Geret Bejl, prva zvezda "zmajeva", oporavio se od povrede i jedva čeka da zaigra i ostvari dečački san.

"Spreman sam za prvu utakmicu, ovo je tačno ono gde sam celog života želeo da budem. Osećaj je spektakularan. Kao dete sam maštao da vidim Vels na svetskim prvenstvu, nadajmo se da će biti zabavno. Atmosfera je odlična, radujemo se utakmici protiv Amerikanaca i daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu. Mi to možemo", izjavio je Bejl.

Komentari (0)

Sport