Fudbal

Kiks vicešampiona sveta na startu Mundijala: Maroko osvojio bod protiv Hrvatske

Komentari

Autor: Euronews

23/11/2022

-

13:02

Kiks vicešampiona sveta na startu Mundijala: Maroko osvojio bod protiv Hrvatske
Kiks vicešampiona sveta na startu Mundijala: Maroko osvojio bod protiv Hrvatske - Copyright Tanjug / AP Photo/Thanassis Stavrakis

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što su Argentinci poraženi od Saudisjke Aranije (1:2) dogodilo se još jedno veliko iznenađenje na startu Mundijala u Kataru, a to je remi bez golova branilaca srebrne medalje sa SP u Rusiji od pre četiri godine, selekcije Hrvatske i Maroka - 0:0.

Bacili su reprezentativci Hrvatske prvih 45 minuta susreta. Delovali su tromo i lenjo protiv rivala koji kao da je bio fasciniran njihovim statusom aktuelnog vicešampiona sveta. Da nije, i da su Marokanci bili malo otresitiji, mogli su u prvom poluvemenu da naprave ozbiljne probleme ekipi selektora Zlatka Dalića.

Tek u finišu tog dela igre, odnosno u dva minuta sudijske nadoknade, "kockasti" su se probudili i stvorili dve izuzetne prilike. Najpre je Nikola Vlašić imao zicer, ali je šutirao u golmana afričke selekcije, a nekoliko trenutaka kasnije i Luka Modrić je sa ivice šesnaesterca uputio udarac posle kojeg je lopta završila preko prečke.

Očekivalo se da hrvatski reprezentativci u istom ritmu nastave i po povratku iz svlačionice, ali se to nije dogodilo. Naprotiv, njihova igra bila je još usporenija i bezidejnija. Vezni red predvođen kapitenom Lukom Modrićem, koji bi trebalo da bude glavno oružje Hrvatske, nije pokazalo nimalo kretivnosti, pa su napadači bili potpuno odsečeni od ostatka tima.

Marokaci su, s druge strane, prepustili loptu rivalu, uglavnom se pozicioniravši ispred svog gola, a onda na komandu sa klupe, svi bi krenuli agresivno napred i to je stvaralo pomentuju među defanzivcima Hrvatske. Međutim, imali su sreću igrači aktuelnog vicešampiona sveta što su u toj liniji tima imali Dejana Lovrena koji je "čistio" sve što je do njega došlo.

MAROKO – HRVATSKA 0:0

Stadion: Al Bajt. Gledalaca: 60.000. Sudija: Fernando Andreas Rapalini (Argentina)

MAROKO: Bounou – Mazraui (od 60. Atiat-Alah), Aguer, Sais, - Amrabat, Ounahi (od 91. Sabiri), Amalah - Ziješ, Bufal (od 65. Ezalzui), En Nesiri (od 81. Hamdalah).

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić (od 79. Majer) - Vlašić (od 46. Pašalić), Kramarić (od 71. Livaja), Perišić )od 90. Oršić).

Grupa F

1. kolo - 23. novembar

Maroko - Hrvatska 0:0

Belgija - Kanada 20.00

 

Standings provided by Sofascore

 

2. kolo - 27. novembar

Hrvatska – Kanada 17.00

Belgija – Maroko 14.00

3. kolo - 01. decembra

Hrvatska – Belgija 16.00

Kanada - Maroko 16.00

Komentari (0)

Sport