Fudbal

Selektor Portugalije decidan: Kristijanova odluka nije tema, potpuno je koncentrisan na Mundijal

Komentari

Autor: Euronews

23/11/2022

-

13:46

Selektor Portugalije decidan: Kristijanova odluka nije tema, potpuno je koncentrisan na Mundijal
Fernando Santoš - Copyright Tanjug/(AP Photo/Luis Vieira)

veličina teksta

Aa Aa

Pres konferencija Portugalaca za sutrašnji startni meč protiv Gane (17.00) u grupi "H" za brojne novinare na Mundijalu trebalo je da prođe u formi ispovesti Kristijana Ronalda, ali je kapiten Portugalije odlučio da je prskoči.

Iako je običaj da kapiten ekipe izađe sa selektorom pred medije, na nju je uz Fernanda Santoša stigao Bruno Fernandeš, njegov dojučešanji saigrač iz Mančester junajteda. Da jučerašnji odlazak Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda neće biti tema presa odmah je novinarima stavio do znanja selektor Santoš.

"Nećemo raspravljati o Ronaldu. Dok smo ovde o njegovoj odluci se neće govoriti. Kristijano je apsolutno posvećen Mundijalu i selekciji. Svaki igrtač ima pravo da u slobodno vreme radi šta mu je volja, ali videli ste kakvi su rezultati u prvim mečevima, kakva su bila iznenađenja. Zato smo potpuno u meču", istakao je Santos.

 

 

Bruno Fernandeš je ipak izašao u susret medijima i govorio malo više o Kristijanu.

"Nije samnom razgovarao o odluci, doneo ju je sam sa svojom porodicom. Ne pričamo o Mančesteru jer smo sa Portugalijom na Mundijalu i sve misli su okrenute ka našim igrama. Svi znate koliko je Ronaldu i svima nama stalo da dobro reprezentujemo zemlju, zato verujte da ćemo biti 100 odsto u svakom treningu, svakoj utakmici. Privilegija je igrati uz Kristijana, za mene je uvek predstavljao inspiraciju, bilo je divno isksutvo igrati sa njim u Mančesteru. I sigurno mu je bilo teško da donese odluku, ali siguran sam da smatra da je to najbolje za njega i njegovu porodicu", rekao je Bruno Fernandeš.

Ronaldo je i dalje top tema u svetskim medijima, Španci pominju ponudu Al Nasra iz Saudijske Arabije vredne 250 miliona evra, Englezi smatraju da su Čelsi i Njukasl kadri da ga dovedu, a Francuzi veruju da bi bar šest meseci u Parizu mogli da gledaju kvartet u napadu Mbape-Mesi-Nejmar-Ronaldo.

Sigurno je samo jedno, Ronaldo je u Katar stigao na svoj rekordni peti Mundijal sa željom da pokuša da ga osvbiji i jako mu je stalo da postigne gol već sutra i postane prvi igrač koji je bio strlac na pet Svetskih prvenstava. 

Komentari (0)

Sport