Fudbal

Selektor Stojković frustriran: Nedopustive greške skupo su nas koštale

Komentari

Autor: Euronews

28/11/2022

-

13:41

Selektor Stojković frustriran: Nedopustive greške skupo su nas koštale
Selektor Stojković frustriran: Nedopustive greške skupo su nas koštale - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je imala sve protiv Kameruna. Vodila je 3:1 i samo je trebalo da kraju privede meč 2. kola Grupe G na Svetskom prvenstvu.NIje pobedila, ispustila je prednost i na kraju odigrala 3:3. 

Selektor Srbije Dragan Stojković pojavio se pred kamerom TV Arena sport razočaran i pre svega frustriran zbog propuštene prilike da se osvoje tri boda.
 
"Da je dobar dan i nije. Osećamo jednu frustraciju, jer imati 3:1 na ovakvom nivou… Da smo uspeli da dopustimo da dođu do 3:3 je frustrirajuće. Reagovali smo odlično posle primljenog gola, ekipa se podigla. Postigli smo tri gola, ali visok izlazak naše odbrane u momentu kada vodimo 3:1, pokušaj da napravimo ofsajde je apsolutno amaterski, a pre svega nedopustiv na ovakvom nivou", počeo je Stojković.

Raspoloženje mu nije podigla ni statistika, koja dobrim delom na strani "orlova".

"Sve što sam video u statistici, posed lopte, to nam ništa ne znači. Imali smo danas opet taj peh da su nam dvojica centralnih bekova tražila izmene. Morao sam prinudno da reagujem i da zamenim Pavlovića i Veljkovića. Jednostavno nemamo sreće", rekao je selektor Srbije.

Sudbina "orlova" na Mundijalu, nadamo se na nekoliko sati, više nije u njihovim rukama. Sada je neophodna pobeda Brazila protiv Švajcarske sa što većom razlikom, dok nam nerešen ishod tog meča ostavlja izuzetno težak posao u poslednjem kolu sa Švajcarskom.

"Frustriran sam zbog rezultata. Igrači su hteli, bilo je prelepih akcija, pogotovo kod trećeg gola. Na ovom nivo ne smeju da se prave kardinalne greške u taktičkom smislu. Čekamo Brazil – Švajcarska i da navijamo za Brazil. Da bismo otišli dalje, moramo da pobedimo Švajcarce. Moramo da budemo realni i da sve pažljivo analiziramo", podvukao je Dragan Stojković.

 

 

Posle utakmice Aleksandar Mitrović nije krio razočarenje.

"Teška utakmica, dobijena utakmica... Ispustili smo malo naivno tri boda. Moramo da analiziramo, šta se dešavalo... Imao sam jednu dobru, jednu polušansu... Siguran sam da mogu bolje. Desilo se šta se desilo, navijamo za Brazil i nadamo se da će posle toga sve zavisiti od nas", rekao je Mitrović.

Sergej Milinković Savić je najavio veliki preokret Srbije golom u finišu prvog pluvremena, što je kasnije palo u vodu zbog pada koncentracije.

"Mogli smo i morali mnogo više od ovih 3:3. Na 3:1 je trebalo da stanemo na loptu, smirimo igru i mirno privedemo meč kraju, ali smo izgubili dve lopte i primili golove iz kontri. Bili smo mnogo bolji nego u meču protiv Brazila, stvarali smo šanse i trebalo je da pobedimo. Sada nam ostaje da navijamo za Brazil, da nam se poklopi taj rezultat i da se nadamo da ćemo pobedimo protiv Švajcarske moći da idemo dalje", izjavio je SMS.

Komentari (1)

Nemi posmatrač

28.11.2022 15:47

Jesu nedopustive, al su tvoje (Piksijeve). Hvala na svemu do sada, al sad si baš zeznuo...

Sport