Fudbal

Kazemiro potopio Švajcarsku: Brazil u osmini finala, Srbija ima šanse za prolaz

Komentari

Autor: Euronews

28/11/2022

-

18:53

Kazemiro potopio Švajcarsku: Brazil u osmini finala, Srbija ima šanse za prolaz
Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit - Copyright Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

veličina teksta

Aa Aa

Brazilska reprezentacija je uslišlila molitve "Orlova" i pobedila Švajcarsku 1:0 (0:0) u drugom kolu grupne faze Svetskog prventsva. Mučili su se južnoamerikanci da probiju protivnički bedem, ali je u samoj završnici Kazemiru fantastičnim udarcem uspeo da savlada Jana Zomera i donese svom timu plasman u osminu finala.

Često ljubitelji fudbalske igre raspravljaju o Nejmarovom kvalitetu i uticaju na igru, ali nakon ovog meča jasno je da bez njega Brazil nije isti tim. On je protiv Srbije driblao, padao, trošio vreme, usporavao i ubrzavao ritam utakmice, ali danas zbog povrede nije mogao da pomogne svom timu, koji je ipak uz dosta muke došao do prve pobede nad Švajcarskom na Svetskim prvenstvima.

Prvu ozbiljnu šansu Titeovi izabranici imali su u 25. minutu, kada je Rafinja sa desnog boka centrirao na drugu stativu, odakle je pokušao Vinisijus Žunior, ali je Jan Zomer odlično reagovao i otklonio opasnost.

Sredinom drugog poluvremena Brazilci su proslavili pogodak, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se našao Rišarlison. Napadač Totenhema je omogućio nastavak napada svog tima, nakon čega je Rodrigo proigrao Vinisijusa, a ovaj se dobro snašao i zatresao mrežu. Ipak, nakon asistencije iz VAR sobe utvrđeno je da je bilo ofsajda i pogodak je poništen.

Baš kada je delovalo da nervoza ulazi u redove brazilskog tima, Kazemiro je u 83. minutu fantastičnim udarcem doneo tri boda svom timu. Neodbranjivo je šutirao vezista Mančester junajteda i Jan Zomer je stigao samo pogledmo da proprati tu loptu koja je ušla u mrežu.

Dakle, Brazil je nakon dva gola već obezbedio osminu finala, dok će Srbija i Švajcarska u direktnom duelu odlučivati o prolasku. Naravno, matematičke šanse ima i Kamerun, koji u trećem kolu igra sa "kariokama".

BRAZIL - ŠVAJCARSKA 1:0 (0:0)

Strelac: Kazemiro u 83. minutu

Stadion: 974 Gledalaca:  Sudija: Ivan Arsides Barton Sisneros (Salvador)

BRAZIL: Alison - Militao, Markinjos, Tijago Silva, Aleks Sandro (od 86. Teljes) - Fred (od 59. Gimarais), Kazemiro - Rafinja (od 73. Antoni), Paketa (od 46. Rodrigo), Vinisijus - Rišarlison (od 73. Žezus).

ŠVAJCARSKA: Zomer - Vidmer, Akandži, Elvedi, Rodrigez - Sou (od 75. Ebišer), Džaka, Frojler - Rider (od 59. Štefen), Embolo (od 76. Seferović), Vargas (od 59. Fernandes)

Grupa G, 2. kolo

Kamerun – Srbija 3:3 (1:2)
/Kasteleto 29, Abubakar 63, Šupo Moting 66 - Pavlović 45, S. Milinković Savić 45+3, A. Mitrović 53/

Brazil – Švajcarska 1:0 (0:0)
/Kazemiro 83/

Standings provided by Sofascore

1. kolo
Švajcarska – Kamerun 1:0 (0:0)
/Embolo 48/
Brazil – Srbija 2:0 (0:0) 
/Rišarlison 62, 73/ 

3. kolo (2. 12.)
Kamerun – Brazil / 20.00
Srbija – Švajcarska / 20.00

Komentari (0)

Sport