Fudbal

Stojković iskren nakon eliminacije: Znao sam da će biti teško napraviti neki bolji rezultat

Komentari

Autor: Euronews

02/12/2022

-

23:11

Stojković iskren nakon eliminacije: Znao sam da će biti teško napraviti neki bolji rezultat
Stojković iskren nakon eliminacije: Znao sam da će biti teško napraviti neki bolji rezultat - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srbija se vraća kući, Švajcarska je kao i pre četiri godine u Rusiji bila uspešniji rival i pobedom od 3:2 otišla je u osminu finala gde će u utorak od 20.00 časova igrati protiv Portugalije.

Selektor Srbije Dragan Stojković bio je delimično razočaran posle meča. Mnogo načinjenih grešaka na mečevima protiv Kameruna i Švajcarske doprineli su eliminaciji već u grupnoj fazi i to kao poslednjeplasirana ekipa sa samo jednim osvojenim bodom i čak osam primljenih golova.

"Čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Rezultatom nismo zadovoljni, što je i normalno. Ali, s obzirom na sve probleme koje smo imali od dolaska u Katar, imajući u vidu fizičku pripremljenost, da budem precizniji na povrede ključnih igrača, učinili smo da ih vratimo ali to je bio veliki problem za nas. Momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe. Za ovaj nivo takmičenja to nije bilo dovoljno, postoje opravdani razlozi", rekao je Stojković.

Pojavio se Stojkovć posle 45 minuta na konferenciji za medije, duže se zadržao u svlačionici.

"Treba biti dostojanstven i u uspesima i u porazima. Imali smo period od godinu i po dana uspeha i sada je došao taj pad. U svlačionici sam pružio ruku igračima i rekao da budemo veliki i kada nam ide i kada nam ne ide. Momci u ovom stanju u kakvom su, pružili su maksimum. Neki drugi možda ne bi ni igrali."

Primljeno je čak osam golova na SP, igra u defanzivi je bila problematična.

"Imali smo problema u defanzivnoj igri, ali to je za dublju analizu. Kada izgubite meč, gledate ka odbrani. Nije samo u njoj propblem. Napadali smo i branili se kao tim. Da kažemo ponovo smo se vratili posle 0:1, dopšli do 2:1, ali nismo igrali defanzivno u tim momentima. Lako je Švajcarska postigla drugi gol, za naš šokantan, psihološki. Na nas loše, na njih dobro. Ovakvi timovi ne praštaju takve situacije. Morali smo jače i bolje da rešimo sve probleme. Ovo je Mundijal i sada morate da imate sve igrače u top formi, zdrave. I u zdravstvenom stanju u kome su bili u kvalifikacijama. Nismo imali sreće, bio sam zabrinut i neraspoložen kada smo krenuli za Bahrein, jer sam imao tačnu sliku stanja igrača. Znao sam da će biti teško napraviti neki bolji rezultat".

Da je Srbija pobedila Švajcarsku ne bi se plasirala u osminu finala zbog pobede Kameruna nad Brazilom.

"Bilo bi bolnije da smo dobili, a da nismo prošli. Bio sam iznenađen da je Kamerun pobedio Brazil. Ako vidite da su jedna Nemačka, Belgija, Danska, Urugvaj završili takmičenje vidite da je ovaj Mundijal nepredvidiv. Bilo bi nam još teže da smo pobedili a da nismo prošli. Realan sam čovek, sagledavam stvari na takav način. Ne može se igrati Mundijal a da niste spremni 100 odsto. I da nemate sve igrače, pogotovo one ključne, da nisu zdravi i spremni za izazov kakav nosi Mundijal. Mi nemamo 50 ili 100 igrača pa da biramo. Ovaj fond igrača je zasluženo došao na SP, a sa stanjem u kojem smo došli u Katar nije se moglo više. Želje su jedno, a mogućnosti sasvim drugo. Niti sam previše razočaran. niti sam mogao da tražim od igrača nešto više", zaključio je Stojković.

Komentari (0)

Sport