Fudbal

Saša Lukić sa Torinom potpisuje nov ugovor do 2027. godine

Komentari

Autor: Euronews

07/12/2022

-

18:34

Saša Lukić sa Torinom potpisuje nov ugovor do 2027. godine
Saša Lukić - Copyright Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentativac Srbije Saša Lukić produžiće saradnju sa Torinom, nov ugovor sa "bikovima" će važiti do leta 2027. godine.

Nije tako izgledalo u letnjem prelaznom roku. Na premijeri sezone u Seriji A, došlo je do nesuglasica između veznog igrača i predsednika kluba. Nezadovoljan što mu u novom ugovoru nisu ponudili uslove koje su dogovorili, Lukić je odbio da igra meč protiv Monce u prvom kolu prvenstva Italije. 

Izgubio je kapitensku traku, ali se uskoro vratio u tim i nastavio sa dobrim partijama. 

Iako se očekivao rastanak posle šest sezona provedenih u Torinu, dogodio se totalni preokret. Kako piše Tutosport, rukovodstvo kluba i Saša Lukić su našli zajednički jezik, do kraja ove ili početkom naredne godine trebalo da da produže saradnju.

Uslovi u vezi novog ugovora doveli su do nesporazuma pred početak sezone, a sada je i to rešeno. Iako su se za Srbina u me]uvremenu zainteresovali Roma, Inter i Lacio, a ponude iznosile oko 15 miliona evra, reprezentativac Srbije je  odlučio da ostane u Torinu. 

Lukić je u Seriju A stigao iz Partizana u julu 2016. godine za obeštećenje od milion i sedamsto hiljade evra. Godinu dana je proveo na pozajmici u Levanteu, a od sezone 2019/2020 ustalio se u ekipi "bikova". Odigrao je 163 utakmice, postigao je 14 golova i upisao šest asistencija.

Komentari (0)

Sport