Fudbal

Investicioni fond iz Luksemburga kupuje Sampdoriju, Stankoviću rastu šanse za opstanak u Seriji A

Komentari

Autor: Euronews

13/12/2022

-

17:27

Investicioni fond iz Luksemburga kupuje Sampdoriju, Stankoviću rastu šanse za opstanak u Seriji A
Stanković - Copyright AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Italijanska Sampdorija je na putu da dobije nove vlasnike! Pritisnut dugom od preko 100 miliona evra, a od momenta kada je Masimo Ferero zbog hapšenja i optužbe za koruptivne radnje napustio kormilo kluba 6. decembra 2021. godine, Đenovljani traže nove vlasnike i izgleda su ih našli u Investicionom fondu "Merlin Partners".

Luksemburški fond, koji je osnovao bivši bankar Morgan Alesandro Barnaba, pre dve godine je kupio francuski Lil, a sada je na pragu da preuzme i isplati kompletan dug Sampdorije, uloži još 20 miliona evra u klub, verovatno za pojačanja, prenosi "L' ekip".

Ovo je dobra vest za trenera Sampdorije Dejana Stankovića koji pokušava da pripremi ekipu za nastavak sezone u Seriji A kako bi se spasio ispadanja. Sa novim vlasnikom stigla bi pojačanja jer bi se isplatom urgentinih dugova u visini od 30 miliona evra skinula blokada za dovođenje pojačanja. Posao bi mogao da se završi u naredne dve nedelje.

Sampdorija je posle 15 kola na pretposlednjem mestu Serije A sa samo šest bodova, čak sedam manje od Specije koja je "iznad crte".

Komentari (0)

Sport