Fudbal

Kristijano Ronaldo do 2030. u Al Nasru, do 2025. kao igrač, a zatim kao ambasador Saudijske Arabije

Komentari

Autor: Euronews

22/12/2022

-

11:05 >> 11:09

Kristijano Ronaldo do 2030. u Al Nasru, do 2025. kao igrač, a zatim kao ambasador Saudijske Arabije
Tanjug/AP/Manu Fernandez - Copyright Tanjug/AP/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Kristijano Ronaldo će danas potpisati ugovor sa Al Nasrom. Njegov sinoćni dolazak u Rijad definitivno je demistifikovao sve priče o tome gde će nastaviti karijeru, a prema navodima "Marke", koja je pre gotovo mesec dana tvrdila da će Portugalac karijeru završiti u ovom klubu, ugovor će važiti do juna 2030. godine!

Jedan od najboljih fudbalera 21. veka će biti igrač do juna 2025. godine, sa opcijom ostanka još godinu dana, a zatim će biti ambasador Saudijske Arabije u težnji da se obezbedi domaćinstvo Mundijala 2030. godine, zajedno sa Egiptom i Grčkom.

 

 

Najplaćeniji fudbaler današnjice biće bogatiji za 200 miliona evra ali za dve i po godine ugovora, što mu opet donosi rekordnu platu od 80 miliona evra po sezoni. Međutim, koliko će Ronaldo dobijati od sponzorskih ugovora i uloge ambasadora još uvek je nepoznato.

Al Nasr će morati da proda jednog stranca kako ne bi kršio zakon finansijske kontrole, a na treneru Rudiju Garsiji je da odluči ko će to biti. Klub je već otpustio Argentinca Gonzala Martineza i Jalondina Mašaripova. Od stranaca u klubu su David Ospina, Alvaro Gonzales, Žislan Konan, Luis Gustavo, Taliska i Vinsent Abubakar.

Komentari (0)

Sport