Fudbal

Uroš Spajić zvanično pojačao redove Crvene zvezde

Komentari

Autor: Euronews

23/12/2022

-

14:03

Uroš Spajić zvanično pojačao redove Crvene zvezde
Uroš Spajić zvanično pojačao redove Crvene zvezde - Copyright facebook.com/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Srpski fudbaler, Uroš Spajić, zvanično je zadužio opremu Crvene zvezde po drugi put u karijeri.

On je kao slobodan igrač stigau u redove šampiona Srbije sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Poslednji klub bila mu je turska Kasimpaša, a igrao je još i za Tuluz, Anderleht, Krasnodar i Fejenord nakon što je napustio crveno-bele 2013. godine.

Iskusni štoper je istakao da je srećan što se vratio, kao i da je došao "po dečačke snove".

"Utisci su sjajni. Vratio sam se kući, predivan osećaj. Jedva čekam da zaigram. Emocije su zasluženo što sam ovde, vratio sam se po dečačke snove. Bio sam šampion u mlađim kategorijama osim u prvom timu. Želim da igram Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom, to me povuklo. Srećan sam što sam došao", jasan je bio Spajić.

Spajić nije bio na spisku putnika za Mundijal u Kataru zbog teške povrede kolena. Oporavak ide dobro, ali se očekuje da na raspolaganju treneru Milošu Milojeviću bude tek u aprilu mesecu. 

"Oporavak ide dobro, radio sam magnetnu rezonancu pre dve nedelje i sve je kako treba. Sada korak po korak, jačam nogu, očekujem da ću u martu, najkasnije u aprilu biti spreman da zaigram. Sve zavisi od same noge. Teško je unapred govoriti, ali sve ide kako treba", istakao je on.

na kraju je poneuo da je Zvezda sada potpuno drugačiji klub od njegovog prvog mandata.

"Dolazim u isti, a totalno drugi klub. Zvezda danas igra redovno u Evropi što je tada bila misaona imenica. Sećamo se svi Bordoa i tuge zbog 'neuspeh' u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a danas je plasman u to takmičenje neuspeh. To je dokaz da Zvezda raste, navikavamo navijače na ono najbolje, to ovaj klub i zaslužuje. Tu sam da doprinesem koliko mogu, daći sve od sebe da napravimo dobre rezultate. Prošao sam put mladih igrača, pokušaću da im pomognem", zaključio je Spajić.

Komentari (0)

Sport