Fudbal

Premijer liga na Areni: Lester gostuje Liverpulu na Enfildu

Komentari

Autor: Euronews

30/12/2022

-

09:11

Premijer liga na Areni: Lester gostuje Liverpulu na Enfildu
AP photo/Rui Vieira - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, file

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Liverpula večeras od 21.00 (TV Arena 1 premium) na svom stadionu dočekuju Lester u okviru 18. kola engleske Premijer lige.

Izabranici Jirgena Klopa se nalaze na šestom mestu tabele sa svega 25 osvojenih bodova na 15 odigranih mečeva i nema sumnje da će u narednom periodu morati da naprave niz dobrih rezultata kako bi se održali u borbi za Ligu šampiona koju trenutno vode sa Mančester junajtedom, koji ima četiri boda više.

Takođe, Brajton i Čelsi su na samo bod zaostatka u odnosu na "Redse", a ne zaostaju mnogo ni Fulam, 22 boda, kao ni Brentford 20, pa je samim tim svaki potencijalni kiks koji Liverpul napravi veoma skup.

Najveće nade navijači na Enfildu svakako polažu u Egipćanina, Mohameda Salaha, koji uprkos kritikama engleske publike, ima veoma solidnu sezonu sa učinkom sedam golova i četiri asistencija u 15 odigranih utakmica.

Urugvajski napadač, Darvin Nunjez, je pod sve većim pritiskom, s obzirom na to da je plaćen blizu 80 miliona evra, što je suma koju za sada ne uspeva da opravda, pa se u Liverpulu nadaju da će konačno proraditi i početi da postiže golove i donosi poene.

 

 

Sa druge strane, Lester takođe nije imao neki sjajan početak sezone, s obzirom na to da se nalazi na 13. poziciji sa svega 17 osvojenih bodova iz 16 kola.

Menadžer "Lisica", Brendan Rodžers, svestan je da mora kako zna i ume da podigne, pre svega rezultate, ali i nivo igara koji njegov tim pruža.

Gosti imaju problema sa povredama, te na ovom gostovanju neće moći da računaju na Džonija Evansa, Rajan Betrandam, Džejmsa Džastina, Rikarda Pereiru, ali ni Džejmsa Medisona, što je zasigurno najveći hendikep.

Najveće nade polažu u brzonogog napadača, Harvija Barnsa, koji je tokom ranijih sezona imao dobru saradnju sa Džejmijem Vardijem, sada već prekaljenog centarfora, koji sasvim logično, nije na nivou iz perioda od pre nekoliko godina.

Na prethodnih 20 međusobnih susreta ovih timova Liverpul je slavio na 12, Lester na pet, dok je na tri duela bilo nerešeno. Kada govorimo o međusobnom skoru trenera, Klop je pet puta bio uspešniji, dok je Rodžers svega dva puta uspevao da trijumfuje protiv Nemca.

Potencijalni sastavi:

Liverpul: Alison, Robertson, Van Dajk, Matip, Arnold, Fabinjo, Henderson, Tijago, Salah, Čemrblejn, Nunjez

Lester: Vord, Kastanj, Faes, Amarti, Tomsa, Tilemans, Ndidi, Duzberi-Hol, Perez, Barns, Vardi

Premijer liga, 18. kolo:

petak

Vest Hem - Brentford 20.45 (TV Arena 3 premium)

Liverpul - Lester 21.00 (TV Arena 1 premium)

subota

Vulverhempton - Mančester junajted 13.30 (TV Arena 1 premium)

Bornmut - Kristal Palas 16.00 (TV Arena sport 2)

Fulam - Sautempton 16.00 (TV Arena 2 premium)

Mančester siti - Everton 16.00 (TV Arena 3 premium)

Njukasl - Lids 16.00 (TV Arena sport 1)

Brajton - Arsenal 18.30 (TV Arena 1 premium)

nedelja

Totenhem - Aston vila 15.00 (TV Arena 1 premium)

Notingem Forest - Čelsi 17.30 (TV Arena 1 premium)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport