Fudbal

Danska je u polufinalu: Dilejni i Dolberg kobni po Češku

Komentari

Autor: Euronews

03/07/2021

-

19:43

Danska je u polufinalu: Dilejni i Dolberg kobni po Češku
AP Photo/Darko Vojinovic, Pool - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Danske savladala je selekciju Češke sa 2:1, u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva.

Danci su bolje otvorili meč i imali inicijativu tokom celog prvog poluvremena, a rano su i poveli. Prvi gol postigao je Tomas Dilejni u petom minutu na asistenciju Jensa Larsena. Češka odbrana se fokusirala na dosta visokog Vestegora i Kjera, što je ostavilo prostora da vezista Dortmunda glavom pošalje loptu u mrežu.

 

 

Drugi gol postigao je Kasper Dolberg u 42. minutu na asistenciju Joakima Melea. Fenomenalno je bek Atalante uputio centaršut ''preko spoljne'', a napadač Nice bio na pravom mestu i rutinski matirao Tomaša Vačlika. Nedugo zatim se otišlo na poluvreme.

Drugi deo utakmice bio je sušta suprotnost u odnosu na prvi. Česi su pokazali ogromnu želju da se vrate u meč, pa su to i uspeli već u 49. minutu kada je Patrik Šik smanjio na 2:1 posle asistencije Vladimira Koufala.

Do kraja utakmice Danci su iskusno trošili vreme i branili se, dok su češki fudbaleri pokazali ogromnu posvećenost i želju, ali nisu uspeli da dođu do izjednaćenja.

 

 

Danska se ovom pobedom kvalifikovala u polufinale gde će se sastati za boljim iz meča Ukrajina-Engleska, koji će se odigrati večeras na stadionu u Rimu.

Sastavi:

Češka: Vaclik - Coufal, Čelustka (od 63. Brabec), Kalas, Boržil - Holeš (od 46. Jankto), Souček - Masopust (osd 46. Krmenčik), Barak, Ševčik (od 79. Darida) - Šik (od 79. Vidra).

Danska: Šmajhel - Kristensen (od 81. Andersen), Kjer, Vestergard - Striger (od 71. Vas), Hejbjerg, Dilejni (od 81. Jensen), Mele - Brajtvajt, Dolberg (od 60. Poulsen), Damsgor (od 60. Nergor).

Komentari (0)

Sport