Fudbal

Stankovićeva Sampdorija nemoćna protiv Napolija

Komentari

Autor: Euronews

08/01/2023

-

20:05

Stankovićeva Sampdorija nemoćna protiv Napolija
Stankovićeva Sampdorija nemoćna protiv Napolija - Copyright Tanjug/(Tano Pecoraro/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Tekle su suze na "Marasiju", navijači Sampdorije oprostili su se od dvojice preminulih velikana Siniše Mihajlovića i Đanluke Vijalija, a Napoli je veče učinio još tužnijim za Dejana Stankovića jer su slavili u meču 17. kola Serije A sa 2:0 (1:0). Meč koji je obeležio slabi sudija Abiso, golovima su uputpunili Viktor Osimen i Elif Elmaz, pa je Napoli ostao na "plus sedam" u odnosu na Juventus.

Mnogo je emocija bilo pred početak meča. Sampdorija se oprostila od svoje dve velike preminule zvezde Siniše Mihajlovića i Đanluke Vijalija, a ighrači su nosili poseben dresove na kojima je pisalo "Luka i Siniša uz znak beskonačno". Trener Dejan Stanković je jedva suzdržavao emocije dok su Mihini sinovi Nikola i Miroslav stajali pored njega sa dresovima Sampa.

Sam početak meča protekao je u očajnoj odluci sudije Rosarija Abisa koji je dosudio penal za Napoli u drugom minutu. Igrač gostiju Anguisa je izgubio korak, uklizao je pogurao loptu napred, Nikola Muru mu je stao na nogu kada je lopta bila bar metar daleko od njih, a sudija je dosudio penal iako je gledao celu situaciju na ekranu! Međutim, neka nebeska pravda je presudila da golman Audero pročita udarac Matea Politana sa "bele tačke" i uz pomoć stative ostalo je 0:0.

Napoli je kvalitetniji tim, Viktor Osimen je nije uspeo da nadmudri Audera u 16. minutu, ali tri minuta kasnije je sjajno reagovao na centaršut Marija Ruija sa leve strane. Postigao je Nigerijac 10. gol u sezoni za vođstvo lidera na "Marasiju".

Razvoj događaja nikako nije išao na ruku tima Dejana Stankovića. Osimen je prošao po levoj strani i pred ulazak u šesnaesterac Rinkon ga je pokosio sa strane i sudija Abisa isključio je igrača domaćina. Diskutabilna, ali s obzirom na okolnosti možda i ispravna odluka slabog sudije.

Sa igračem manje, Sampdorija je nekako odolevala Napolitancima, a ni ulazak Filipa Đuričića u drugom poluvremenu nije doneo domaćinima bolje napadačke akcije. Koliko je sudija Abiso bio slab pokazala je situacija u 78. minutu kada je imao relativno čisto situaciju da vidi igranjem rukom igrača domaćina Vijeire. Opet je reagovao VAR, pa je Abiso dosudio penal. Loptu je uzeo makedonski reprezentativac Elif Elmaz i u 82. minutu stavio tačku na pobedu lidera Seriji A.

Bila je ovo osma vezana pobeda Napolija nad Sampdorijom koju čeka velika borba za opstanak.

Serija A, 17. kolo

Subota

Fiorentina - Sasuolo 2:1 (0:0)
/Saponara 48, Gonzales 90+1p - Berardi 57p/

Juventus - Udineze 1:0 (0:0)
/Danilo 86/

Monca - Inter 2:2 (1:2)

/Kijuria 11, Kaldirola 90+3 - Darmijan 10, L. Martinez 22/

Nedelja

Salernitana - Torino 1:1 (0:1)
/Vilhena 49 - Sanabrija 36/

Lacio - Empoli 2:1 (1:0)
/Felipe Anderson 2, Zakanji 55 - Kaputo 83/

Specija - Leće 0:0

Sampdorija - Napoli 0:2 (0:1)
/Osimen 19, Elmaz 82 pen/

Milan - Roma 20.45 (Arena 2 Premium)

Ponedeljak

Verona - Kremoneze 18.30 (Arena 1 Premium)

Bolonja - Atalanta 20.45 (Arena 1 Premium)

Komentari (0)

Sport