Fudbal

Memfis Depaj napušta Barselone i prelazi u Atletiko Madrid

Komentari

Autor: Euronews

12/01/2023

-

16:41 >> 16:42

Memfis Depaj napušta Barselone i prelazi u Atletiko Madrid
Memfis Depaj napušta Barselone i prelazi u Atletiko Madrid - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Memfis Depaj mogao bi već sutra da dres Barselone zameni crevno-belim madridskog Atletika. Pregovori Madriđana i Barselone idu u dobrom smeru i kako prenose španski mediji trebalo bi da se okončaju sutra.

Holandski reprezentativac je pristao na ponuđene uslove "jorgandžija", ostalo je samo da se klubovi dogovore oko obeštećenja a ono neće biti veliko jer igraču ugovor ističe na leto. Ne očekuje se pozajmica već otkup, a Holanđanin bi trebalo da parafira ugovor na tri sezone.

Atletiko je poslao Žoao Feliksa u Čelsi na pozajmicu i to za 11 miliona evra, a planiraju da nešto manje ponude Kataloncima za Depaja, na koga trener Ćavi Ernanadez ne računa, a pritom ima i mnogo veću platu za poziciju "rezerviste".

 

 

Depaj je ove sezone, što zbog povrede, što zbog odluke trenera na terenu proveo samo 206 minuta u četiri meča, uz jedan gol, a sveukupno je od dolaska na "Kamp Nou" ima simboličan učinak na 42 susreta - 14 golova i dve asistencije.

U karijeri je nosio dres Liona (178/76), PSV Ajndhovena (124/50) i Mančester junajteda (53/7). S obzirom na nalčin igre Atleltika, mogao bi vrlo brzo da se usklopi sa Alvarom Moratom i Antoanom Grizmanom.

Komentari (0)

Sport