Fudbal

FIFA kažnjava Argentince zbog slavlja nakon finala: Novčane sankcije i za Srbiju

Komentari

Autor: Euronews

13/01/2023

-

19:42

FIFA kažnjava Argentince zbog slavlja nakon finala: Novčane sankcije i za Srbiju
FIFA kažnjava Argentince zbog slavlja nakon finala: Novčane sankcije i za Srbiju - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Argentine je na proteklom Svetskom prvenstvu podigla titulu šampiona planete, ali je nakon trijumfa nad Francuskom u finalu malo preterivala u proslavi, što je FIFA prepoznala i kaznila.

Naime, Argentinci su optuženi za "neprikladno ponašanje i kršenja principa fer pleja". Oni su nekoliko sati posle finala trčali i slavili kroz prostorije za intervjue, konferencije i izjave, pa su na taj način oštetili deo opreme snimatelja i reportera.

Golman "Gaučosa", Emilijano Martinez, je bio jedan od najsrčanijih prilikom proslave, ali se u optužbama njegovi postupci ne navode. On je nepristojno proslavio dobijanje nagrade za najboljeg golmana turnira, a kasnije je pevao pesme koje vređaju Kilijana Mbapea.

Takođe, kazna je stigla i na adresu FSS-a i to u iznosu 50 hiljada franaka, pošto su navijači pevali navodno uvredljive političke pesme na utakmici protiv Švajcarske, a kažnjeno je i takođe loše ponašanje samih fudbalera, s obzirom na to da su dobili čak sedam žutih kartona.

Pored Srbije i Argentine, kažnjen je i Meksiko i to sa 100 hiljada franaka, zbog anti-gej skandiranja na dve utakmice, dok 

će Ekvador morati da plati 20 hiljada franaka zbog skandiranja protiv Katara na meču otvaranja.

Komentari (0)

Sport