Fudbal

Napoli potpuno nadigrao Juventus: Pet golova u mreži "stare dame" prvi put još od 1988.

Komentari

Autor: Euronews

13/01/2023

-

22:50

Napoli potpuno nadigrao Juventus: Pet golova u mreži "stare dame" prvi put još od 1988.
Napoli potpuno nadigrao Juventus: Pet golova u mreži "stare dame" prvi put još od 1988. - Copyright Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Prošlo je čak 44 godine od kada je Napoli poslednji put postigao pet pogodaka protiv Juventusa, ali tom "postu" je došao kraj, pošto je u tome uspeo večeras. Izabranici Lućana Spaletija nastavljaju da dominiraju u Italiji a na otvaranju 18. kola Serije A srušen je Juventus 5:1 (2:1).

Prvi put još od vremena Dijega Armanda Maradone i 1988. godine Napoli je pet puta tresao mrežu "stare dame", što daje jasnu sliku u kakvoj je situaciji jedan, a u kakvoj drugi klub. Deluje da tim sa juga Italije nikada nije bio bliži osvajanju Skudeta, a da će Juventus u najskorijem mogućem roku krenuti u potragu za novim menadžerom.

Vodeći pogodak bio je delo Viktora Osimena u 14. minutu. Kviča Kvarackelija je pokušao na atraktivan način da savlada Vojčeha Ščešnog, koji je uspeo da odbrani, ali je na odbitak natrčao sjajni Nigerijac i glavom zatresao mrežu.

Prednost je udvostručena u 39. minutu, a strelac je bio neverovatni Gruzijac. Strelac prvog gola je u ovoj situaciji bio asistent, a Kvaračkelija se dobro snašao pred protivničkim golom i pogodio za 2:0.

Međutim, gostima je nadu vratio Anhel di Marija i to u najboljem mogućem trenutku. Arkadijuš Milik je uposlio Argentinca, koji je dobro reagovao i pred pauzu smanjio zaostatak.

Sve je bilo rešeno već na startu drugog dela. Amir Rahmani je našao lopti put do mreže, nakon kornera koji je izveo Kvaračkelija i bilo je jasno da Juventus očekuje teških 40 minuta.

Samo deset minuta kasnije svoj drugi pogodak je u pisao Osimen, a Kvaračkelija novu asistenciju. Bio je to idealan centaršut i još bolja završnica nigerijskog napadača.

Konačan rezultat postavio je Eljif Elmas u 72. minutu, kada je na sjajan način izbacio Danila, a potom levom nogom poslao loptu u gol za konačnih 5:1.

Srpski reprezentativac, Filip Kostić, je na terenu proveo čitavih 90 minuta, dok Dušan Vlahović zbog povrede nije bio u protokolu.

U narednom kolu Napoli gostuje Salernitani, dok će Juventus na svom terenu dočekati Atalantu.

Serija A, 18. kolo

Petak

Napoli - Juventus 5:1 (2:1)
/Osimen 14, 65, Kvaračkelija 39, Rahmani 55, Elmas 72/

Subota

Kremoneze - Monca 15.00
Leće - Milan 18.00
Inter - Verona 20.45

Nedelja

Sasuolo - Lacio 12.30
Torino - Specija 15.00
Udineze - Bolonja 15.00
Atalanta - Salernitana 18.00
Roma - Fiorentina 20.45

Ponedeljak

Empoli - Sampdorija 20.45

 

Komentari (0)

Sport